Saddle Creek verlaat comfortzone met McKinley Dixon als negende artiest in Document Series

Voor de negende editie van hun Document Series heeft Saddle Creek McKinley Dixon gekozen. De serie belicht elke editie aan de hand van een 7″ en een magazine een niet door hen gesigneerde artiest.

In het geval van McKinley Dixon heeft Saddle Creek ook haar comfort zone verlaten. Want ik kan me niet herinneren dat zij ooit een hiphop release hebben gehad. Maar, zo zegt Ghettoblaster:

Dixon is far more than just an emcee; he is a lyricist, a poet, and a unique artist that may very well be unclassifiable.

Wie is McKinley Dixon?

McKinley Dixon is geboren en opgegroeid in Maryland. Mijn zijn creativiteit kwam pas echt tot bloei nadat hij verhuisde naar Richmond, Virginia.

In 2016 brengt Dixon zijn eerste mixtape “Who Taught You To Hate Yourself?” uit. Het relaas van een jongen die getuige is van een drive-by in zijn woonomgeving. Dixon werkt hierop samen met meer dan 20 andere artiesten. Zowel in beeld als in geluid.

Artist To Watch

Met zijn tweede mixtape “The Importance of Self Belief” werd hij geplaatst op de “Slingshot: Artist To Watch List” van de Amerikaanse publieke omroep.

West-Afrikaanse folklore persoonlijk gemaakt

De 7″ die onderdeel uitmaakt van Saddle Creek haar Document serie bevat twee nieuwe opnamen. ‘Anansi, Anansi‘ is geïnspireerd door een karakter uit de West Afrikaanse folklore. Een verhalenverteller en een symbool van de strijd tegen slavernij.

Wit These‘ verhaalt over een jeugdvriend die in 2018 overleed.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.