Snowapple: nieuwe concertreeks en video

Er is Snowapple alles aan gelegen om meer aandacht te krijgen voor de feminicides (vrouwenmoorden) in Mexico. Na het uitbrengen van de speciale versie van ‘La Llorona’ in Nederland en Mexico werden er een aantal bijzondere evenementen georganiseerd.

Samen met het multidisciplinaire kunstproject ‘La Llorona – Ser Mujer’, Humanity House, Mama Cash, Fifth Friday Sisterhood en de UvA.

Bewustzijn vrouwenrechten Mexico vergroten

Verschillende disciplines als muziek, theater, politiek, (ondergronds) activisme en de academische wereld werden zorgvuldig bij elkaar gebracht om het bewustzijn rondom vrouwenrechten te vergroten.

Snowapple gaat het gesprek aan

In maart 2019 toerde de band door Mexico. Met als hoogtepunt het optreden in Mexico-Stad. Tijdens de Women’s March op internationale vrouwendag.

En tijdens een tour langs verschillende universiteiten werd samen met een groep muzikanten, video-animators, journalisten, advocaten, filosofen het gesprek aangegaan. Met in sommige gevallen ook de moeders van enkele van de verdwenen vrouwen.

Nieuwe concertdata Snowapple

Dit najaar zal Snowapple terugkeren naar Mexico. Voor een tour van twee maanden langs universiteiten en verschillende theaters door het hele land. De groep gaat wederom met de bevolking van Mexico in gesprek over het gezamenlijke probleem van geweld tegen hun vrouwen.

Project Lucy

Daarnaast zal de groep ook in het hele land optreden met Project Lucy. Dit theaterstuk combineert muziek, mime, poppenspel en wetenschap.

In een raamvertelling reist de eerstgevonden vrouw, genaamd Lucy langs de werelden van krachtige en inspirerende vrouwen die geschiedenis van de mensheid hebben beïnvloed.

Nieuwe video La Llorona

De single ‘La Llorona’ is onderdeel van Project Lucy. Sinds kort is er een nieuwe video uit met een prachtige live uitvoering van het nummer.

Naast de concertenreeks in Mexico zijn er ook voor Nederland nieuwe speeldata aangekondigd.

Concerten Snowapple

Zondag 30 juni – 25 jaar MAPA, Haarlem
Zaterdag 31 augustus – Vondelpark Openluchttheater, Amsterdam
Zondag 1 september – Roode Bioscoop, Amsterdam
Vrijdag 6 december – Roode Bioscoop, Amsterdam

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.