The Bland

The Bland op album Beautiful Distance onzweeds goed

Het blijft een bijzonder verhaal. De leden van de Zweedse indiepop band The Bland ontmoetten elkaar in…Nieuw-Zeeland.

Ze spelen daar op straat en in parken en lopen elkaar hierbij constant tegen het lijf. Er ontstaat een hechte vriendschap en ze beginnen samen muziek te maken. Enkele weken later hebben ze zelfs een eerste optreden. Op een dakterras in Sydney.

Echte vriendschap roest niet

Individuele reisplannen zorgen ervoor dat de groep elkaar een tijd niet ziet. Terug in thuisland Zweden vinden ze elkaar echter snel terug. Zanger en frontman Axel Öberg krijgt het voor elkaar een groot huis te huren, waar ze met zijn allen in kunnen trekken.

The Bland: middelpunt van creativiteit

Een kleine blokhut vlak bij Stockholm wordt de locatie waar de band album “Beautiful Distance” opneemt.De plek, gelegen in stadsdeel Södermalm is een populaire verzamelplaats voor de Zweedse creatieve scene.

“Beautiful Distance” verschijnt 30 augustus en belooft een vrolijk en luchtig album te worden. Een tegenstelling met het huidige Zweedse klimaat.

Voorproefje

De combinatie tussen 60’s invloeden en moderne indiepop is nu al te beluisteren op singles ‘Stop For Me Baby Please‘ en ‘Like the Rest’. Dit najaar zal The Bland door Europa toeren. Shows in de Benelux zullen spoedig worden aangekondigd.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.