De klimaatprotesten: goed voorbeeld doet volgen

Deze week zijn er veel klimaatprotesten. De meeste demonstranten zullen de rest van hun leven waarschijnlijk elke dag met de auto naar hun werk rijden. Elk vrij moment scrollen ze doelloos door hun Instagram feed, tiktokken ze er lustig op rond en gaan op vakantie naar Azië en verder. Vanzelfsprekend met het vliegtuig.

Klimaatprotesten

Ik schrijf dit artikel tijdens mijn dagelijkse treinreis. Fietsend kreeg ik weer weinig bewegingsruimte van de automobilisten die ik onderweg tegenkwam. Maar ik heb hem nog net gehaald.

Laura Kits

De Nederlandse zangeres en songwriter Laura Kits maakt zich ook zorgen over de toekomst van de planeet. Haar afgelopen vrijdag uitgebrachte nieuwe single ‘How Much Is Your Heaven Worth’ gaat hierover.

“Ik vind het knap dat we – consumenten, bedrijven en politici – al decennia weten wat de verborgen kosten van onze leefstijl zijn, en dat we toch met oogkleppen op naar de afgrond blijven rennen.”

Een nog bijenvriendelijkere tuin

Het opgeheven vingertje raakt mij niet terwijl ik mijn weekend in de tuin doorbreng om deze nog bijenvriendelijker te maken. Ik demonstreer al vierenveertig jaar voor het klimaat.

Misschien moet de aandacht eens verplaatst worden naar de mensen die niet met oogkleppen op leven. Goed voorbeeld doet immers volgen.

1 gedachte over “De klimaatprotesten: goed voorbeeld doet volgen”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.