Eyemer

Eyemèr kondigt nieuwe EP “Good Mourning To You” aan

Vier jaar na de release van debuutalbum “Temporarily Colourblind” brengt Eyemèr 21 oktober de nieuwe EP “Good Mourning To You” uit. Op deze plaat zingt de singer-songwriter over mentaal welzijn en non-binariteit.

De titel “Good Mourning To You” verwijst naar het rouwproces dat Eyemèr doormaakte toen die iemand verloor aan zelfdoding.

Hart onder de riem van Eyemèr

Wanneer iemand sterft op zo’n manier, achtervolgen schuldgevoelens vaak degene(n) die achterblijven. Daarnaast ervoer Eyemèr een proces gelijkwaardig aan ‘rouwen’ toen iemand in hun familie door een mentale ziekte niet meer echt aanwezig kon zijn.

Met de spreuk ‘Good Mourning To You’ wil Eyemèr diegenen een hart onder de riem steken die momenteel een verlies aan het verwerken zijn.

Eyemèr wil stigma’s doorbreken

De artiest tracht al jaren het stigma rond mentale gezondheid te doorbreken met melancholische indieklanken en activistische songteksten.

Sinds 2018, het jaar waarin de voormalige finalist van Humo’s Rock Rally uit de kast kwam als non-binair persoon (niet man of vrouw), komt ook het thema non-binariteit aan bod in de songteksten.

De artiest hoopt hiermee beide thema’s aan te kaarten en te normaliseren.

Bon Iver

Eyemèr (pseudoniem van Sarah Devreese) is een singer-songwriter wiens stijl vergelijkbaar is met artiesten zoals Soko, Daughter, Bon Iver en Waxahatchee.

De artiest behaalde in 2014 een finaleplaats in Humo’s Rock Rally en verzorgde reeds het voorprogramma van onder meer Marble Sounds en Isbells.

Nieuwe single

Voor de nieuwe EP werkte de singer-songwriter samen met Michiel De Maeseneer (bekend van producties voor onder andere Balthazar en Bazart) en Tomas Van Hove. Over een maand zal de eerste single ‘Bird, You Can Fly’ verschijnen.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.