Waxahatchee brengt op Great Thunder EP de songs terug tot hun essentie

Out in the Storm” werd vorig jaar toch niet helemaal hét album voor Waxahatchee. En het lijkt erop dat Katie Crutchfield zich dat zelf ook realiseert. Op haar nieuwe project, de “Great Thunder EP”, staat het werk centraal dat ze met deze band uitbracht. Hierbij zijn de harde gitaren overboord gegooid.

Samen met producer Brad Cook worden de songs teruggebracht tot hun essentie. Veelal piano gedreven waarbij opvalt hoe ver de invloed van John Hiatt rijkt.

Geen plaats voor sterallures bij Waxahatchee

Openingsnummer ‘Singer’s No Star’ behoudt haar experimentele karakter met de één-noot-benadering. Op ‘Your Welcome’ is de magie hoorbaar die huist in de April Base studio van Justin Vernon in Wisconsin. Van het nummer ‘Chapel of Pines’ verscheen ook al een video. Geregisseerd door Christopher Good. Met naast Katie Crutchfield de aanwezigheid van Kevin Morby.

De hartekreet op dit nummer wordt verder versterkt op ‘You Left Me With An Ocean’. ‘Takes So Much’ is vervolgens de perfecte Hiattiaanse afsluiter van deze nagenoeg perfecte EP.

Great Thunder EP op vinyl

De “Great Thunder EP” verschijnt in tegenstelling tot veel EP’s niet alleen digitaal maar ook op CD en vinyl. Ook als limited-edition opaque yellow Peak Vinyl maar dat past eigenlijk niet bij de muziek. Katie Crutchfield zal solo optreden met de nieuwe EP. Voorlopig alleen nog in de VS helaas.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.