Videopremière: Queen of the Meadow vult ‘Empty Room’ met grootste uitdaging

Een ‘Empty Room’. Het is de grootste angst van Queen of the Meadow. Niet alleen als ze optreedt, maar ook als ze thuis is. Alleen, zonder haar familie om zich heen. Toch ontstaan juist dan haar liedjes. Het voedt haar creativiteit. Misschien daarom ook wel is ‘Empty Room’ de volgende single van het nieuwe album geworden.

Queen of the Meadow vult ‘Empty Room’

In tegenstelling tot het liedje kwam de inspiratie voor de video niet uit eenzaamheid voort. Maar door samen met een collega naar een dansvoorstelling te gaan. Daar zag ze haar voor het eerst. De roodharige danseres. Krachtig, intens. Voor haar gevoel de enige persoon op de hele wereld die haar deze kunstvorm kon leren. Om de ‘Empty Room’ in de video mee te vullen.

Met slechts één repetitie werd de video in nagenoeg één take opgenomen.

Doodeng vond ze het om zich over te geven aan de persoon die ze pas had ontmoet. Maar de fysieke en emotionele ervaring maakte het een dag om nooit meer te vergeten.

En het gaf Queen of the Meadow ook antwoord op de vraag waar de behoefte tot het schrijven van songs vandaan komt: om de luisteraar dit soort magische momenten zoals zij beleefde ook te laten ervaren.

1 gedachte over “Videopremière: Queen of the Meadow vult ‘Empty Room’ met grootste uitdaging”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.