Queen Of The Meadow-Aligned With Juniper

Helen Ferguson. Daar klinkt niets Frans aan. Toch verraadt de zang van de 34-jarige zangeres af en toe dat ze al haar hele leven in Frankrijk woont. Haar muziek ademt ook precies de sfeer uit waarom hele volkstammen elk jaar weer naar het land afreizen. Je ziet de horizon die trilt van de warmte alweer voor je.

Oor voor detail

“Aligned With Juniper” is het debuut, uitgebracht onder de artiestennaam Queen Of The Meadow. Helen Ferguson speelt pas zeven jaar gitaar. Verwacht dan ook geen frivoliteiten. Alles staat in het teken van het liedje. Het album opent met ‘Caleb’. Het klinkt als een traditional maar is toch een door Queen Of The Meadow zelfgepend liedje. ‘The Bride’ is een prachtig sprookje waarbij het oor voor detail van producer en wederhelft Julien Pras voor het eerst opvalt.

‘Evil Queen’

Prijsnummer is ‘The Portrait’ waarop Helen Ferguson zich als een vrouwelijke Elliott Smith presenteert. ‘Jack & Danielle’s’ is het als woordgrap vermomde dranklied van het album. In tegenstelling tot de titel ontpopt ‘Rainy Tuesday’ zich tot het meest rockende nummer van het album  “Aligned With Juniper”. Via het volgende nummer komen we er ook achter dat  Queen Of The Meadow eigenlijk een ‘evil queen’ is of zou het om een concurrent gaan?

“It’s so easy” zingt Queen Of The Meadow op ‘In A Nutshell’ maar daarmee onderschat ze zichzelf. Als dat zo was zouden we namelijk elke dag wel een recensie kunnen plaatsen en dat is toch echt niet het geval.

Aligned With Juniper by Queen Of The Meadow

1 gedachte over “Queen Of The Meadow-Aligned With Juniper”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.