Snowapple: vliegende start door spontane ingeving

Als het album “Wexico” van Snowapple iets duidelijk maakt is het wel dat spontane ingevingen vaak uitpakken als hoogtepunten in iemands leven of carrière. Mijn vrouw ontmoette ik toen we toevallig op hetzelfde moment vakantiewerk bij hetzelfde bedrijf deden. Natuurlijk is dat niet iedereen gegeven maar het levert wel een mooi verhaal op.

En de leukste uitgaansavonden zijn toch vaak degene die niet gepland zijn. Mijn beste nummer schreef ik nota bene over die keer dat we met een groep vrienden spontaan besloten naar Antwerpen af te reizen. Gewoon omdat het kon.

Spontane actie van Snowapple in Midden-Amerika

Hetzelfde geldt voor het album “Wexico” van Snowapple. Op tournee door Midden Amerika moest onverhoopt één van de bandleden terug naar huis. Zangeres Laurien Schreuder belde daarop vier Mexicaanse muzikanten die ze jaren eerder had leren kennen en maakte samen met hen de tour af.

Zonder uitgebreide repetities vooraf speelde de spontaan opgerichte band plotseling hun eerste optredens op festivals in Cineteca Nacional en Auditorio Nacional in Mexico-Stad voor duizenden enthousiaste bezoekers. Snowapple beleefde een vliegende start!

Een “Wexico” uitvoering voor eerste compositie

De eerste single afkomstig van het album “Wexico” komt je misschien bekend voor. ‘Baby Blue’ was één van de eerste nummers die Snowapple als trio schreef, en stond op hun debuutalbum dat in 2013 uitkwam. Vijf jaar later heeft het nummer een metamorfose ondergaan en is omgevormd tot een geheel nieuwe compositie met Latijnse ritmes, Spaanse teksten, andere instrumenten en een geheel nieuw band geluid.

Tegenwoordig opereert Snowapple dus vanuit Amsterdam en Mexico. “Wexico”, het eerste album dat op deze manier tot stand kwam, verschijnt 8 juni 2018 via Zip Records. Het in Mexico opgenomen album bevat naast zeven eigen liedjes, ook ruimte voor de Colombiaanse traditional ‘Pescador’, door Snowapple uitgevoerd in een “Spaghetti Western” versie.

Tournee

Snowapple tourt dit jaar door Mexico, Engeland en Europa. Hun muziek is al op BBC Radio te horen geweest. En ook heeft de band al een aantal malen opgetreden op de Mexicaanse tv-zenders Central Once en TV Azteca.

Volgende maand is Snowapple ook live in Nederland te zien:

Woensdag 6 juni: The Rolling Rock Kitchen – Amsterdam-Noord
Vrijdag 8 juni: Lewinski – Sneek
Zaterdag 10 juni: Blijburg – Amsterdam
Zaterdag 23 juni: Theaterfestival – Almelo
Vrijdag 22 juli: Jetlag Festival ADM – Amsterdam

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.