Saddle Creek Document vinyl serie: Outer Spaces

Platenlabel Saddle Creek begon ooit vanuit het idee de muzikale en kunst community van Omaha, NE in de spotlights te zetten. Dezelfde gedachte staat centraal bij hun Document vinyl serie.

Elke uitgave hiervan bestaat uit een 7 inch vinyl single en een magazine. Hierbij ligt iedere keer de focus op een creatieve community die nog niet de aandacht heeft gekregen die ze verdient.

Saddle Creek zet Baltimore in de spotlights

Dit keer is het de beurt aan Baltimore. De zevende 7 inch single uit de serie bevat twee verfijnde tracks van het uit deze stad afkomstige Outer Spaces.

Outer Spaces is het singer/songwriter project van Cara Beth Satalino. Eerder maakte ze muziek onder haar eigen naam en als lid van punk power trio Witches.

Outer Spaces

De debuutsingle van Outer Spaces zag het licht in 2013. Een jaar later lag er een EP en in 2016 was debuutalbum A Shedding Snake er. Ook volgde er nog een tournee met Ted Leo, Waxahatchee, Palehound, Radiator Hospital en Clap Your Hands Say Yeah.

Eerdere uitgaven

Outer Spaces is de zevende uitgave van de Document serie can Saddle Creek. Eerder verschenen er uitgaven met Posse, Wilder Maker, Hand Habits, Palehound, Hovvdy en Disq.

De 7 inch vinyl single van Outer Spaces kun je ook via Spotify beluisteren.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.