OF_EMPIRES_PRESS_MARCH_2017_©_JOSH_FLETCHER_2

Of Empires: een sensationele ontdekking

Alle vier de nummers van de EP “See You With The Angels, Kid” van Of Empires staan sinds een paar weken op onze New Indie Music Every Day Playlist. Dat een EP zo in de smaak valt bij de redactie komt niet vaak voor, zeker niet aangezien de NIMED playlist regelmatig ververst wordt. Hoogste tijd om dus even wat onderzoek te doen naar dit bandje uit Guernsey.

Guernsey

Of moeten we zeggen van Guernsey? Het betreft hier namelijk een van de Kanaaleilanden die voor de kust van de Noord-Franse regio Normandië liggen. Na Jersey is het het grootste eiland en samen met het eiland Man zijn ze alle drie geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk maar een Brits Kroonbezit. Dus ondanks dat het eiland dicht bij Frankrijk ligt hebben we hier wel degelijk over een Brits bandje.

Great Escape Festival

In 2015 werd Of Empires al ontdekt door MTV waardoor ze al op het Great Escape festival in Brighton hebben gestaan. “See You With The Angels, Kid” klinkt als een uitspraak uit een Humprey Bogart film. Muzikaal heeft het echter meer weg van The Doors. Uit interviews blijken ze muzikaal ook vooral verwantschap te hebben met deze en andere roemruchte bands uit de jaren ’60.

The Killers

Meer dan deze bands stopt Of Empires een heerlijke portie soul in hun rockmuziek zoals onder meer op ‘Soho’ is te horen. Het maakt hun puntige songs een genot om naar te luisteren en daardoor een sensationele ontdekking voor mij persoonlijk. Vergelijkbaar met toen The Killers in 2004 opeens daar waren.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.