Todd Tobias laat op Massabu horen hoe geluk klinkt

“Massabu Evening Entertainments”. Zo heet het nieuwe album van Todd Tobias. En al direct bij de eerste tonen betreed ik een volstrekt nieuwe wereld. Massabu zou een havenstad in het Midden-Oosten zijn. Google leidt mij naar de engel Massabu maar ik vind geen stad met die naam. Dus waarschijnlijk werpt Todd Tobias ons weer een fictief verhaal in de schoot.

Todd Tobias inspireert wederom

Naarmate het album vordert gaan de creatieve sluizen weer open. Een verhaal dat erom vraagt geschreven te worden dringt zich op. Maar net als Todd Tobias waak ik voor herhaling. Want overkwam mij dat ook niet bij zijn vorige plaat?

Onbeschaamd plezier maken

Bij het album “Massabu Evening Entertainments” zit een manifest van de DIY Fun Movement. Een poging om de schaamte te doorbreken dat ons plezier vaak in de weg staat. Tegenwoordig misschien nog wel meer. Programma’s als The Voice hebben daar misschien wel hun steentje aan bijgedragen.

De opvatting dat je goed moet kunnen zingen. Is het niet veel belangrijker dat je het leuk vindt? Zoals dat ook op gaat voor dansen, schrijven, turnen, koken. Eigenlijk alles waar we ons plezier en misschien zelfs wel onze identiteit aan ontlenen. En misschien geldt dat in jouw geval wel voor wiskunde. Maar durf je daar niet voor uit te komen omdat iedereen het een stom vak vindt.

Kies wat je gelukkig maakt

Laat Todd Tobias jou ook aan het denken zetten. Kies wat je gelukkig maakt. En trek je daarbij niets aan van wat een ander vindt. Net zoals streams niets zeggen over of muziek goed of slecht is. Er is maar één iemand die dat bepaalt en dat ben jij.

Beluister “Massabu Evening Entertainments” op Bandcamp.

3 gedachten over “Todd Tobias laat op Massabu horen hoe geluk klinkt”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.