The World of Dust-Samsara

“Samsara” is het vijfde album van The World of Dust. De release ervan staat bol van de symboliek. “Samsara” verschijnt namelijk bij 5 labels in 5 landen.

Het is overigens het tweede album waarop The World of Dust samenwerkt met Todd Tobias (Guided by Voices, Robert Pollard). Alleen is zijn rol dit keer wel een stuk groter.

The World of Dust benut de grote kracht van Todd Tobias

Tobias zijn grootste kracht is het scheppen van een muzikaal universum die om het even worden bevolkt door space cowboys of buikdanseressen.

Vaderlijke oergevoelens

Door wie “Samsara” bevolkt wordt is wat meer diffuus. Op het eerste nummer ‘Welcome’ worden in ieder geval de vaderlijke oergevoelens van de luisteraar aangesproken.

The Revenant

‘Blood’ biedt net als de titel een unheimlich gevoel. Het had zomaar onderdeel kunnen zijn van DiCaprio’s Oscarfilm “The Revenant”. Op ‘Worms of the Mind’ wordt innerlijk gegraven. Op ‘Tarot’ wordt de strijder moed ingesproken.

De liedjes zijn over het algemeen kalm en bedachtzaam. Maar onderhuids broeit er van alles. Zoals op ‘Naked Science’.

Dune

De tweede helft van de LP heeft een wat duisterder geluid. De wereld Dune (zoals geschapen door Frank Herbert) lijkt een inspiratiebron. Op ‘Pure Land’ wordt met de poëtische tekst de kracht van verbeelding maximaal benut.

Als een goed boek

“Samsara” luistert weg als een goed boek. Eentje met een goed einde. Althans dat is mijn interpretatie. Voor iedereen die zijn verbeelding wel weer eens wil laten prikkelen door muziek is het album “Samsara” van The World of Dust een niet te missen release.

Bestel het album “Samsara” via bandcamp.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.