Sunset Sons: nieuw album “Blood Rush Deja Vu” is er

Vrijdag is het nieuwe album “Blood Rush Deja Vu” van de Brits-Australische indie-rockers Sunset Sons uitgekomen. De opvolger van hun debuut “Very Rarely Say Die” (2016) dat in de UK in de Top 30 terechtkwam.

Voor de productie is wederom samengewerkt met Catherine Marks (Foals, Wolf Alice).

Single Superman was voor Sunset Sons een monster

Eindelijk ben ik er achter waarom hun huidige single ‘Superman‘ zo abrupt begint: op het album wordt het voorafgegaan door een introtrack. Het is zo’n brute track dat ik er graag even extra aandacht voor vraag. Voor Sunset Sons was het een uitdaging het nummer goed op de plaat te krijgen.

It took a long time to get it right, from demo-ing it to finally nailing it with CJ and the boys in that room. I love the sentiment – it’s a beautiful song but it’s also a warning. And it’s the perfect album opener with a proper intro.

Nieuwe bandbezetting

“Blood Rush Déjà Vu” is opgenomen met nieuwe gitarist Rory Williams. Zijn voorganger Robin Windram heeft ervoor gekozen meer tijd door te brengen met zijn jonge gezin.

Ook de komst van Pete Harper (bas) brengt een ander geluid met zich mee. Daarnaast zijn toerbandlid Henry Eastham en Robin Howl ook bij de opnames betrokken.

Europese toernee

In november en januari wordt er uitgebreid getoerd. Zo staat Sunset Sons 15 januari 2020 in Paradiso, Amsterdam.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.