Banty Holler neemt op van anderen op EP Wired For Sound

Een jaar na de release van “Tradition” is er weer een nieuwe EP van Banty Holler. Met zijn albums en live shows brengt hij een eerbetoon aan de klassieke country, blues en rock ’n roll.

In een keer live opgenomen

Allereerst complimenten over de sprankelende opnames op “Wired For Sound”. Alle tracks zijn in één keer live opgenomen. Vooral de zang spat er hierbij vanaf. Een mooi contrast met de zo nu en dan gruizige begeleiding.

Zo lijkt het erop dat tijdens het opnemen van het instrumentale ‘Hopson’s’ de meters regelmatig in het rood terecht zijn gekomen.

De soul van Banty Holler

De meeste soul is gestopt in de opname van ‘Understand Your Man’. Tevens het openingsnummer van de EP. Op ‘Loretta’ gebruikt Banty Holler zijn gitaar vooral als ritmeinstrument en wordt het live karakter van de EP benadrukt.

Geen originals

Alle liedjes liggen qua speelduur rond de twee minuten. Met uitzondering van ‘Wayfairin’ Stranger’. Het betreft een gloedvolle vertolking van het nummer dat onder andere door Johnny Cash beroemd werd gemaakt.

The Dishwasher’s Dream’ is daarentegen een compactere versie dan het origineel van Marah.

Het spannende levensverhaal van Banty Holler

Zelfs een versie van het platgespeelde ‘Good Golly Miss Molly’ voelt niet overbodig. Echter zou ik ook graag origineel werk van Banty Holler horen. Hij heeft er genoeg voor meegemaakt.

Voordat hij zich aan het artiestenleven waagde was hij namelijk bordenwasser, kelner, callcenteragent, verkoper en gaf les in Rimini, Dublin, Stockholm en Wroclaw. Hopelijk weet zijn tegenwoordige habitat Den Haag hem hiertoe te inspireren.

De EP “Wired For Sound” is vanaf 28 augustus te beluisteren op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.