Wooden Soldiers maakt van single You Know een visueel feestje

In aanloop naar hun debuutalbum heeft dreamfolkband Wooden Soldiers single ‘You Know’ uitgebracht. Het nummer is als het duiveltje op de schouder aan het woord. Het lage zelfbeeld en de negatieve stem in ieder van ons. Het maakt je onzeker. Het kraakt je af voordat je überhaupt aan iets bent begonnen.

Visueel feestje van Wooden Soldiers

De clip van ‘You Know’ verbeeldt hoe je de wereld niet meer helder kunt zien als je teveel luistert naar negativiteit. Een visueel en absurd feestje waarbij de vreemdste zaken elkaar opvolgen.

De videoclip is gemaakt door bandlid en illustrator Agnes Loonstra. Zij staat ook garant voor de video’s van ‘My Name’, ‘Potion’ en ‘City Lights’.

Relatiebreuk

Wooden Soldiers is ontstaan vanuit een relatiebreuk tussen de twee oprichters van de band. Het duo verwerkte de break-up door samen nummers te schrijven.

Inmiddels is de band vier bandleden rijker. In afzondering heeft de zeskoppige band geprobeerd hun geluid te herontdekken. Wooden Soldiers dook hiervoor de studio in met producer Martijn Groeneveld. (o.a. Bertolf, Blaudzun, Mathilde Santing, Ricky Koole).

Albumrelease

Eind november verschijnt de rootsy dreamfolk-plaat “Wooden Soldiers”. De release hiervan wordt gevierd op woensdag 27 november in VechtClub XL in Utrecht.

Wooden Soldiers bracht tot nu toe de twee EP’s ‘Second’(2016) en ‘First’ (2015) uit. Ook speelde de band onder andere op de Popronde, Stukafest, Le Guess Who Mini, Festival Mundial en de Grote Prijs van Nederland.

1 gedachte over “Wooden Soldiers maakt van single You Know een visueel feestje”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.