I Am Oak: Field Studies in Hortus Botanicus

Hij vertoeft al enige tijd op onze New Indie Music Everyday playlist en ik heb niet het idee dat hij er snel van zal verdwijnen. Single ‘Field Studies’ van I Am Oak is er één met een lange houdbaarheidsdatum. En dat terwijl het nummer in een dag geschreven en opgenomen werd in Hortus Botanicus te Amsterdam.

Afgelopen zomer verbleef Joost Stokhof, ook wel bekend als illustrator ‘The Things We Are’, een week lang in de Hortus Botanicus in Amsterdam. Naast een boek met tekeningen resulteerde dit ook in een 7” vinyl, samen genaamd ‘I See Plants Shaking Hands’.

Voor deze 7” nodigde Stokhof verschillende artiesten uit. Zo kwamen bijvoorbeeld Eefje de Visser & Nuno Dos Santos langs, maar ook I Am Oak.

“Het was een vreemde uitdaging om in één dag en van één plek een lied te moeten maken. Zonder enige vorm van verwachtingen of voorbereide methodes lukte het ons toch om tot een punt te komen waarbij Joost en ik ’s avonds in het donker in onze kas druk aan het werk waren met onze indrukken van de dag – Joost al tekenend aan zijn bureau en ik in opname-modus aan mijn bureau.

Uiteindelijk heb ik zo flarden van observaties, gesprekken met Joost en ontdekkingen die we samen gemaakt hadden in de tuinen en kassen, tot een liedje kunnen vormen.”

Er is ook nog concertnieuws. Op 30 december speelt I Am Oak namelijk een exclusieve show in EKKO, Utrecht. Een optreden dat in het teken staat de van de ‘On Claws’ vinyl reissue. Het hele album zal integraal worden gespeeld. I Am Oak speelt deze maand ook nog drie shows in Duitsland.

14/12 – Warenwirtschaft, Hamburg (DE)
15/12 – Rotbart Rixdorf, Berlin (DE)
16/12 – Die Wohngemeinschaft, Köln (DE)
30/12 – EKKO, Utrecht

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.