ViVii op Eurosonic 2019 met nieuwe single ‘And Tragic’

ViVii staat aanstaande vrijdag 18 januari tijdens Eurosonic 2019 in Der AA-Kerk in Groningen. Niets fijner om dat te doen met een nieuwe single. Afgelopen vrijdag is dan ook ‘And Tragic’ uitgekomen.

Ongetwijfeld zal ViVii vrijdag nog veel meer nieuw werk laten horen. 15 maart 2019 verschijnt namelijk het debuutalbum.

Nederlands podiumdebuut van ViVii

Afgelopen oktober maakte de band hun Nederlandse podiumdebuut. Dat vond plaats op London Calling in Paradiso. Met nog maar een paar singles op zak. Later dit jaar zal de band ook nog op de showcasefestivals By:larm en SXSW spelen.

Highschool sweethearts

De spil van ViVii wordt gevormd door Emil en Caroline Jonsson. De twee leerden elkaar als kind kennen op zomerkamp in Gothenborg. Als tieners werden ze verliefd. En als twintigers trouwden ze. Om daarna op een lange huwelijksreis naar Amerika te gaan.

Ze woonden in New York waar ze soulzanger Tye Tribbett ontmoetten. Met hem gingen ze op tournee. Als onderdeel van zijn gospelkoor. Na een wilde tijd on the road keerden Emil en Caroline terug naar Zweden. Vanuit Stockholm werkten ze aan hun eigen muziek.

Geliefd bij 3FM, BBC en muziekblogs

De vorige single van ViVii, ‘Suckerpunch’ kon op de support van 3FM rekenen. Ook Guy Garvey (Elbow) draaide het nummer in zijn radioprogramma op BBC 6 Music. En alle online aandacht bracht ViVii op de nummer 1 positie op Hype Machine.

Het moet gek lopen wil ‘And Tragic’ niet hetzelfde overkomen.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.