The Cinema Escape brengt op nieuwe EP old-school synth muziek weer tot leven

Vandaag is de titelloze EP van The Cinema Escape verschenen. Het vijf nummers tellende schijfje is uitgebracht via het Utrechtse multi-label The Bakery en wordt vanavond gepresenteerd in Db’s, Utrecht. Hier zal de EP ook op oranjekleurig vinyl verkrijgbaar zijn.

Birth of Joy

The Cinema Escape is door Kevin Stunnenberg (Birth of Joy) opgericht met het idee om nieuw leven in old-school synth muziek te blazen.

Zo is eerste single ‘Lone Star’ op een oude sequencer (Korg-SQ10) gebaseerd en met verschillende synth gear tot stand gekomen.

Dirty Moog

Een titel als ‘Dirty Moog’ spreekt wat dat betreft ook boekdelen. De tekst lijkt te gaan over de behoefte om met The Cinema Escape ook de bühne op te gaan. ‘Elevate Me’ met Madelief van de Beek is daar door de sinistere Depeche Mode sound ook uitermate geschikt voor.

Happy Hour

De hoopvolle tekst van ‘Happy Hour’ zou je in principe heel blij kunnen maken. Ware het dat de duistere muziek hier niet bepaald aan meewerkt.

Een zekere mate van ironie zal de band dus wel niet vreemd zijn. Dat geldt ook voor ‘City At Night’, een heel industriele belevenis van een nachtje Utrecht. (Denken wij dan.)

Uitgegroeid tot band

De ervaren LudoWic (Thijs Lodewijk) heeft de EP van The Cinema Escape geproduceerd.

Naast Kevin Stunnenberg bestaat The Cinema Escape, oorspronkelijk gestart als een online project, inmiddels uit Stefan van de Wouw, Mathijs de Soet en Max Anglionin.

Er zijn al een aantal data bekend waar je ze live kunt aanschouwen.

Optredens

07-09 Releaseshow The Cinema Escape // DB’s Utrecht
14-09 Popronde Nijmegen // LUX Nijmegen
28-10 Popronde Sittard // Café De Hollande
29-10 Popronde Hoorn // Backstage Hoorn
04-11 Popronde Rotterdam // Belgisch Biercafé Boudewijn

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.