Bill Withers verrast met nieuw nummer na 32 jaar

Na 32 jaar een nieuw nummer van Bill Withers. Hoewel, niet helemaal nieuw, maar toch. Dit hadden we met zijn allen toch niet meer verwacht.

‘(You‘ve Been Quite a Doll) Raggedy Ann’ is origineel van Little Jimmy Dickens. Bill Withers heeft het nummer gecoverd als onderdeel van een tribute album (“The Rhinestone Hillbilly”) voor de muzikant, eveneens afkomstig uit West Virginia.

Laatste album

Het laatste album van Bill Withers “Watching You Watching Me” verscheen in 1985. Ik mag mij de trotse eigenaar van een originele vinyl persing noemen.

In 2004 schreef Bill Withers wel nog een aantal nummers voor Jimmy Buffet (en was ook te horen op zijn album “License to Chill”) en George Benson.

In 2013 schreef hij het nummer ‘I Am My Father’s Son’, als eerbetoon voor de overleden Bill Russell, maar nam dit niet op. Waardoor ‘(You‘ve Been Quite a Doll) Raggedy Ann’ dus echt de eerste opname onder zijn eigen naam is na “Watching You Watching Me”.

Still Bill

In 2009 verscheen de documentaire “Still Bill” en in 2015 werd Bill Withers ingewijd in  Rock & Roll Hall of Fame. 

Dit jaar vertolkten Justin Vernon, Hiss Golden Messenger, Natalie Prass en vele andere artiesten als eerbetoon een groot deel van zijn repertoire op het Newport Folk Festival. Naar eigen zeggen allemaal te veel eer voor zijn persoon.

I really don’t have the personality to do this all the time. I’m not that outgoing. I’m rather shy—I’d rather hide. 

I never danced. I hid behind the guitar. So it’s all life, you know, as long as you’re doing something.

Een nieuwe opname is meer dan waar we op hadden gehoopt. Dank je wel, Bill!

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.