Wooden Soldiers: debuutalbum bestemd voor het hoofd en het hart

Wooden Soldiers is ontstaan vanuit een relatiebreuk tussen de twee oprichters van de band. Via het gezamenlijk schrijven van nummers werd de break-up verwerkt. Je moet er toch niet aan denken dat het daar zou zijn gestopt?

Moderne folk van Wooden Soldiers

Het naar de band vernoemde debuut laat moderne folk horen. Geproduceerd door Martijn Groeneveld. (Bertolf, Blaudzun, Mathilde Santing, Ricky Koole) Ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst zo’n goed geproduceerd album heb gehoord.

De zang klinkt kristalhelder. En alle instrumenten zijn goed te horen. Zoals bijvoorbeeld de viool op ‘City Lights’ dat erg belangrijk is voor de sound van het nummer. Ook op ‘Carry’ zijn er diverse details in de muziek te horen.

De prachtige arrangementen van Wooden Soldiers

Het is een belangrijk facet van de muziek van Wooden Soldiers. Maar daarnaast zijn ook alle liedjes op het album van compositorisch hoog niveau en voorzien van prachtige arrangementen. Single ‘You Know‘ had ik al eerder besproken. Hierin valt de Deus connectie op.

Sterke samenzang

Sterk is ook de samenzang op nummers als ‘Wind and Rain’. Op ‘The Joker’ laat de mannelijke helft van het zangduo horen waartoe hij in staat is. Met ‘The Garden’ staat er ook nog een ouderwets tweeluik op het album. Al lijkt ‘The Garden Part II’ al een mini suite op zich.

Album van het hoofd én het hart

Vervolgens gaat het tempo omlaag. Het maakt de songs alleen maar beter. Zoals ‘My Name’ dat draait om een verslavend muzikaal thema. Het beste is echter voor het laatst bewaard. Op ‘I Do’ treedt Wooden Soldiers eindelijk uit haar schulp en toont haar kwetsbaarheid.

En zo wordt het toch nog een album van het hoofd én het hart.

1 gedachte over “Wooden Soldiers: debuutalbum bestemd voor het hoofd en het hart”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.