Nieuw nummer Bonnie ‘Prince’ Billy uit op Utrechts label Tiny Room Records

Bonnie ‘Prince’ Billy die een single uitbrengt op een Nederlands label? Jazeker en er schuilt een prachtig verhaal achter. We moeten ervoor terug naar 1998. Een jaar waarin het internet nog volop in ontwikkeling was.

Bonnie ‘Prince’ Billy maakt een 90’s  klassieker

Het is enkele maanden voor de release van “I See A Darkness”. Het eerste album van Will Oldham onder de naam Bonnie ‘Prince’ Billy. Een album dat de boeken zal ingaan als 90’s klassieker. De Utrechter Leo Meijer constateert dat er nog geen website is waar al het werk van Oldham (onder zijn eigen naam, Palace, Palace Brothers, etc.) is verzameld.

Fansite voor Bonnie ‘Prince’ Billy

Hij zet een eenvoudige website op bij zijn internetprovider en verzamelt alle informatie die hij kan vinden netjes op een rijtje. Al gauw weten fans wereldwijd de weg te vinden naar die vreemde url. Voor het laatste nieuws, de tourdata en een voortdurende geupdate releasespagina.

Ook Will Oldham merkt de site al snel op en geeft zijn goedkeuring. Het zal de twintig jaar erna altijd de ‘officiële onofficiële’ website van de muzikant blijven. De twee ontmoeten elkaar in Utrecht en er ontstaat een vriendschap. Die uit zich soms op het podium, maar vaker ernaast.

Gezamenlijke single

Nog nooit lukte het om de beide muzikanten op één plaatje te vangen. Tot nu. Een gezamenlijke double A-side split 7” bevat de eerste studio-opname van Naked Shortsellers. Deze supergroep bestaat uit leden van This Leo Sunrise, The Fire Harvest en Boy Ler.

Op het nummer ‘Harbour Men’ neemt Will Oldham het vierde couplet voor zijn rekening. En daarnaast staat er in de vorm van ‘The Best of Folks’ een nieuwe compositie op van Bonnie ‘Prince’ Billy.

De tot 333 stuks gelimiteerde 7” komt uit op het in Utrecht gevestigde Tiny Room Records.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.