Saddle Creek Document Series focust zich met Treadles op New Orleans

Deel acht van de Saddle Creek’s Document Series focust zich met de band Treadles op New Orleans.

De band ontstond in de zomer van 2011. Toen nog als een solo project van KC Stafford. Lo-fi, folky bedroom pop. Als oefenmateriaal voor zijn vader om muziek te leren opnemen.

Metamorfose van Treadles tot grunge band

Langzaam groeide Treadles uit tot een akoestische liveband. Na een break werd in 2016 de draad weer opgepakt. Nu als een luide, dynamische, grunge-pop band. De leden spelen ook allemaal in andere bands. Zodat we kunnen spreken van een supergroep.

Er verscheen ook een EP “Bees Are Thieves Too” met zes songs via Community Records.

Uit elkaar gaan band Woozy leidt tot nieuwe songs van Treadles

In de winter van 2016 werkte KC Stafford samen met Rick Maguire aan nieuw materiaal. Zij kennen elkaar van de band Woozy die vrij plotseling uit elkaar viel.

De hernieuwde samenwerking leverde twee songs op, ‘Cold’ en ‘Iron’. Ze vormen de A- en B-kant van deze achtste uitgave.

Cold

Het nummer ‘Cold’ is geïnspireerd door een winters tafereel: een zonsopkomst bij een benzinestation in Oklahoma. Het koude, zwakke zonlicht en de eindeloze vlaktes riepen een gevoel van eenzaamheid en troosteloosheid op.

Iets wat getracht is in het nummer te vangen. Daarnaast is het een reactie op het einde van de band Woozy.

Iron

Het nummer ‘Iron’ herbergt verlangen in zich. Maar ook gevoelens van verlies en frustratie over dat hoe harder je vast probeert te houden aan een liefde of inspiratie des te sneller het lijkt te verdwijnen.

Het refrein “I want to feel its love all the time” is een herinterpretatie van het nummer ‘Blood’ dat Rick Maguire ook schreef.

Sinds vorige week zijn de nummers te beluisteren op Spotify en inclusief magazine op vinyl te bestellen bij Saddle Creek Records.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.