Waarom staat bonustrack Vagrant niet op het debuutalbum van Marlowe?

Eén van de meest imponerende hiphopalbums van 2018 is het naar henzelf vernoemde debuut van Marlowe. Een samenwerking tussen de producer L’Orange en emcee Solemn Brigham. Het geheim van de plaat is dat het tweetal elkaar al bijna tien jaar kent en al even lang muziek met elkaar maken.

Brigham lays down the kind of breathless, jam-packed lines that encourage rewinds. – Pitchfork

Marlowe en de kracht van herhaling

“Marlowe” is volgens Pitchfork een album om steeds weer opnieuw te beluisteren en ik kan dat beamen. Dat is mede te danken aan de productie van L’Orange. Voor de beats putte hij onder andere uit Surf, psychedelische en andere experimentele muziek.

Strijdbare muziek

De flow van Solemn Brigham voelt old school aan en daarmee vernieuwend. Wat het album echter boven alle andere releases laat uitstijgen is het feit dat er een boodschap die in de muziek is gestopt. Niet alleen de teksten maar ook de burgerrechtenbeweging samples spelen hier een grote rol in.

Gratis bonustrack

Gisteren sprak het tweetal met DeadEndHipHop over het album dat al een tijdje uit is. Spontaan besloot Marlowe om nog een track uit te brengen die het album niet had gehaald: ‘Vagrant’.

Legends

Wie de track beluistert zal zich onmiddellijk afvragen waarom. Het is even tijdloos als strijdbaar als de andere tracks. Een eerbetoon aan al die grootheden die hen voor gingen.

Timeless rhythms and inflection from classic funk Sam Cooke, Ice Cube, Otis Redding, Chuck D, Curtis Mayfield and KRS-One

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.