sleigh-bells-kid-Kruschev

Sleigh Bells trekt van leer op mini album Kid Krutschev

Ik kan me niet herinneren Sleigh Bells zo heftig te keer te hebben horen gaan als op het mini-album “Kid Kruschev”. De band neemt zelf bewust de term EP niet in de mond. Daarvoor is de kwaliteit van de songs ook van een te hoog en constant niveau.

Metalriff

Met openingsnummer ‘Blue Trash Mattress Fire’ lijkt Sleigh Bells de luisteraar nog de hoop te willen geven op een leuke collectie indiepopliedjes. Die hoop houdt precies anderhalve minuut stand om vervolgens met een snoeiharde metal riff de grond te worden ingeboord. Gelukkig maar.

Op het volgende nummer ‘Rainmaker’ zijn wel weer belletjes re horen. De ritmetrack staat met beide voeten in de ’80s. Ik moet daarbij continu aan de soulvolle beats van Soul II Soul denken. De desperate zang probeert me echter steeds daarvan af te brengen zo lijkt het.

Gedurfde electronica

Op ‘Panic Drills’ zijn de metal riffs weer terug. ‘Show Me The Door’ laat gedurfde electronica experimenten horen en toch ook weer die dansbare ’80s invloeden. Een titel als ‘Thunder Lightstorm’ lijkt ook weer het nodige vuurwerk te bevatten. Hier kiest Sleigh Bells echter voor een meer akoestische aanpak.

Het meest speciale nummer voor mij persoonlijk is het afsluitende ‘And Saints’.

Dear Rob
Stand up

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.