Kruidkoek kondigt nieuw album Garagejazz aan met single Pingu

Pingu‘ is de nieuwe single van Kruidkoek. Met het nummer wordt gelijktijdig ook het album “Garagejazz” aangekondigd. Dit album zal 28 februari via Dox Records verschijnen. De titel refereert naar de genreomschrijving die de bandleden voor hun mengelmoes aan stijlen gebruiken.

Wie denkt Kruidkoek wel dat ze zijn

Kruidkoek is de muzikale uitlaatklep van vrienden. Hun eigen mix van jazz, rock en Tarantinofilms hebben ze omgedoopt tot Garagejazz. Dynamische instrumentale muziek vol improvisatie. Met als bezetting saxofoon, gitaar, bas en drums.

In de afgelopen jaren toerde de band langs alle prominente pop en jazz zalen en festivals. Daarnaast hebben ze met schrijver en dichter Joost Oomen een project over fruit onder de naam Fruitcake. Hiermee werd opgetreden op Oerol, De Ruimte, De Oversteek en Explore the North. En volgend jaar gaat ook de kindermuziektheatervoorstelling De Muziekmagnetron in première.

Goed begin van 2020

Maar 2020 wordt eerst ingeluid met het uitkomen van de nieuwe plaat. “Garagejazz” is samen opgenomen met Matthijs Kievit. Eerder werkte hij samen met Klangstof, Blaudzun en Luwten). Tien nieuwe nummers werden voor het album als one-taker opgenomen.

Voor single ‘Pingu’ werd voor € 50,- ook de eerste videoclip van de band gemaakt. Samen met huischoreograaf Nick. Tevens de saxofonist en trombonecoach van de band. De video bevat een heuse dansroutine. Met een begin, een ontwikkeling en een eind. In de volksmond: een verhaal.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.