Silje_Nergaard_For_You_A_Thousand_Times_Artwork

Silje Nergaard: nieuw album For You A Thousand Times

Mijn verbondendheid met Silje Nergaard dateert al uit 2002. Van het bezoeken van haar zeldzame concerten in Nederland tot aan meningsverschillen met de programmaleiding van een niet nader te noemen lokale omroep omdat ik haar muziek draaide.

Nieuw album

En ondanks de overweldigende aanwezigheid van Spotify staan ook haar laatste cd’s gewoon in de huiskamer. 13 oktober zou daar zomaar weer een exemplaar bij kunnen komen. Dan komt namelijk haar nieuwe album “For You A Thousand Times” uit.

Volgens het persbericht staat het album vol met haar herinneringen die net als muziek mensen kan verbinden. Zo is het nummer ‘Hush Little Bird’ een slaapliedje voor haar uit Ethiopië geadopteerde zoon Jonah. Zelf is hij ook te horen in de intro van de song.

Culturen

Het nummer ‘Cocco Bello’ bevat een opname van een Afrikaanse kokosnootverkoper. Dus naast haar herinneringen probeert Silje Nergaard ook verschillende culturen met elkaar te verbinden. Iets dat ook terug te horen in de muziek die meer elektronische invloeden bevat, maar ook Afrikaanse percussie.

Bezetting:

Silje Nergaard – zang
Andreas Ulvo – piano
Audun Erlien – bas
Wetle Holte – drums
Sidiki Camara – percussie
Mathias Eick – trompet
Håkon Aase – viool
Håkon Kornstad – saxofoon

Tracklist

1 It’s Gonna Rain
2 For You a Thousand Times
3 Breathe
4 Cocco Bello
5 Amy
6 Sleepwalking
7 Run Run Run
8 Hush Little Bird
9 Jaded Childhood Dreams
10 Winter Moon

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.