Google in Nederland nog niet verrijkt met een muziekspeler

Muziekspeler in GoogleAmerikaanse gebruikers van Google moeten volgende week niet verbaasd opkijken als bij het zoeken naar muziek een muziekspeler verschijnt. Google heeft nog niets bevestigd maar het heeft er alle schijn van dat dit met ingang van 28 oktober het geval zal zijn. Inmiddels is er een screenshot van hoe deze dienst er waarschijnlijk uit zal komen te zien.

Op deze afbeelding zie je een track van U2 als voorbeeld waarvan je 30 seconden kunt beluisteren. Andere nummers zullen  echter ook volledig beluisterd kunnen worden. De muziekspeler zal doorlinken naar een webshop waar de te beluisteren track kan worden gekocht. Dit zal mogelijk voor een doorbraak zorgen bij het legaal downloaden van muziek.

Het is nu wachten op een reactie van Buma Stemra. Ik gok op een voorstel waarin per beluisterd nummer 30 euro moet worden betaald door de gebruiker. Na een storm van kritiek zal het voorstel na twee dagen door Buma Stemra ongetwijfeld weer worden ingetrokken. ;)

Update 09-11: De muziekdienst van Google zal voorlopig alleen in de VS beschikbaar zijn. Net zoals al die prachtige applicaties van Bing waar de Amerikanen gebruik van kunnen maken, moeten wij maar afwachten wanneer het beschikbaar komt. Toch gek voor een land met de hoogste internetpenetratiegraad.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.