Ik ga in 1 maand tijd een roman schrijven

schrijven magazineIk heb de literatuur de laatste maanden behoorlijk links laten liggen. Muziek en vooral (geen) radio voerde de boventoon. Een vermelding in Schrijven Magazine aug-sep met over het algemeen lovende woorden van Yke Schotanus heeft me wel doen realiseren dat ik me er weer meer op moet gaan focussen.

Nederland Leest

Om te beginnen doe ik mee met Nederland Leest. Dit jaar wordt met het boek Oeroeg van Hella Haasse uit 1948 geprobeerd Nederland massaal aan het lezen te krijgen. Het boekje is 109 bladzijden dik, dus dat moet lukken. Project 2 is het insturen van een kinderverhaal naar hetzelfde Schrijven Magazine. En vervolgens ga ik in 1 maand tijd een roman schrijven. Ik ga namelijk meedoen met Nanowrimo. Dit staat voor National Novel Writing Month. Om te slagen moet ik voor middernacht 30 november 50.000 woorden hebben ingeleverd.

Ik twijfel nog of ik hier een beetje mee zal gaan smokkelen. Er is namelijk al een document met 35.000 woorden dat afgemaakt en rigoureus herschreven moet worden. De deelname aan Nanowrimo wil ik hiervoor eigenlijk als aanjager gebruiken om dit nu eindelijk eens af te maken. Maar misschien moet ik maar gewoon eerlijk op 1 november beginnen aan een nieuw verhaal.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.