Een nieuwjaarstraditie in ere hersteld: de bezoekcijfers van 2016

2017 starten we met onze nieuwjaarstraditie om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Nadat 2015 in het teken stond van persoonlijk herstel is vanaf juni 2016 weer een stijgende lijn ingezet met als hoogtepunt afgelopen maand met de meeste bezoekers in de historie van IndebanvanNL. Niet de gehoopte 5.000 bezoekers, maar wel het respectabele aantal van 4.472. Er waren maar zeventien bezoekers per dag meer voor nodig geweest, dus wat scheelt het. In totaal een groei van 50% in vergelijking met 2015 en vergelijkbaar met het bezoekersaantal in recordjaar 2014.

Als we dit echter in kwartalen uitsplitsen voorspellen we een prachtig 2017 voor IndebanvanNL.

 2016  Stijging/Daling
Q1 -32%
Q2 -67%
Q3 +129%
Q4 +92%

Een overzicht van de best gelezen artikelen geeft een nog beter inzicht hoe dit te bewerkstelligen.

1. Spotify Playlists

De inmiddels bijna 100 Spotify Playlists behoren gezamenlijk tot de best bezochte pagina’s. Vooral de zomerhits playlist is goed bezocht.

2. Artiesten

Ook de artiestenpagina’s zijn goed bezocht, vooral na de zomer.

3. Recensies & nieuwe albums

Onze albumrecensies hebben vanaf juli een sterke stijging doorgemaakt. Misschien is de comeback van het album aanstaande? Ook op het nieuws rondom nieuwe albums komt namelijk veel bezoek binnen.

4. Demi van Wijngaarden

Demi van Wijngaarden staat al sinds haar deelname aan de regionale Voice als een groot talent te boek. Ook dit jaar werd het nieuws rondom haar weer veel gelezen. Zo blies ze onder meer Jonas Blue van zijn sokken met een cover van haar.

5. Kerst

Onze playlists en artikelen over kerstmuziek zorgden mede voor het bezoekersrecord in december. Jammer dat het maar één keer per jaar kerst is.

6. Eurosonic / Noorderslag

Ook de verslaggeving van Eurosonic / Noorderslag kon in 2016 weer op veel bezoek rekenen. 11 t/m 14 januari is het weer zover!

7. beste zanger ooit

Wie de beste zanger ooit is, is een vraag die blijft intrigeren blijkt uit onze bezoekcijfers. Het streven is deze playlist dit jaar verder aan te vullen.

8. Top 2000

De statistieken die verzameld werden over de Top 2000 zijn ook dit jaar weer gretig gelezen.

9. Concertverslagen

Ook onze concertverslagen zijn dit jaar weer goed gelezen.

10. Podcasts

Er is in 2016 ruim 2.000 keer geluisterd naar onze radioprogramma’s. Ongetwijfeld zullen we er in 2017 ook weer een aantal maken.

 

 

 

1 gedachte over “Een nieuwjaarstraditie in ere hersteld: de bezoekcijfers van 2016”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.