Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Strawberry flashmob

Aardbeien van Jan Robben aangeprezen via strawberry flashmobDe Flashmob is bekend geworden door de vele synchrone dansjes op onverwachte plekken. Daar was afgelopen zondag tijdens de Strawberry Flashmob geen sprake van. Een Flashmob is namelijk niets meer of minder dan snel een grote groep mensen te mobiliseren. Het lukte Jan Robben uit Oirschot zo’n hype te creëren rondom zijn aardbeien dat het zondag op het Museumplein in Amsterdam rood stond van de mensen. Dat was namelijk de gewenste dresscode.

De 400 meegenomen doosjes aardbeien waren binnen tien minuten uitverkocht en dat voor de dubbele prijs van een gewoon doosje aardbeien. De mening van het aanwezige publiek over de aardbeien van Jan Robben: zoeter en dus lekkerder. De hogere prijs meer dan waard. De flashmob heeft via het mobiliseren via Twitter een enorme vraag bewerkstelligd bij onder andere de supermarktketens PLUS, Deen en Marqt.

De supermarktketens weigeren over het algemeen de smaakaardbeien door de hogere inkoopprijs. De kwaliteitstelers zijn daarom op zoek naar andere afzetkanalen en proberen d.m.v. ludieke acties als de strawberry mob vraag naar het product te creëren in de hoop schapruimte te verkrijgen. Jan Robben is dat in ieder geval gelukt.

Share : facebooktwittergoogle plus2 Responses

Leave us a comment


 • Jan Robben on

  Eehhh, dubbele verkoopprijs? En te hoge inkoopprijs? Hoe kom je daarbij? Het was overigens dezelfde prijs waarvoor ze op dat moment bij mijn klant Marqt verkocht werden. Niet zoveel uit je duim zuigen aub.


 • Redactie on

  Dus ik schrijf een positief artikel over je aardbeien en als dank beschuldig je mij ervan dat ik dingen uit mijn duim zuig. Toen ik het artikel schreef waren jouw aardbeien in de supermarkt circa twee keer zo duur als een bakje gewone aardbeien. Naast mijn eigen waarneming heb ik nog een bron die dit als volgt bevestigt:

  Ook ik vond het een leuke spontane actie (red:de flashmob) maar dan wil ik ook weten of er echt smaakverschil is. Daarom heb ik zelf vandaag de proef op de som genomen en 3 doosje verschillende aardbeien gekocht. Doosje links de “gewone” van Deen (1.49). Midden de aardbeien van Jan (3,99) en rechts “Braasbeien” een lokale teler (2 euro)

  Over de inkoopprijs schrijf je nota bene zelf:

  Om het echter in de winkel te kunnen krijgen voor een acceptabele consumentenprijs is niet zo makkelijk. En dat heeft weer alles te maken met onze kostprijs die veel hoger is dan voor het telen van doorsnee aardbeien.

  Ondanks deze vervelende reactie van jou blijf ik bij mijn mening: zoeter en dus lekkerder. De hogere prijs meer dan waard.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.