2009: Terugkeer van de rock ’n roll

1976 waren de hoogtijdagen van de punk met de geniale Malcolm McLaren en zijn Sex Pistols. Muziek dat groot was geworden in de underground voerde de hitlijsten aan. Het was precies vijftien jaar wachten op de volgende opleving met Nirvana. Nu bijna vijftien jaar later na het overlijden van Nirvana borrelt het weer in de underground.

Blood Red Shoes

Er was al een korte opleving met Arctic Monkeys, Franz Ferdinand en Kaiser Chiefs. Maar een band met dezelfde zeggingskracht als de Sex Pistols of Nirvana was er nog niet. Die is er nu wel in de vorm van de Blood Red Shoes. Hun album Box of Secrets barst 10 nummers lang uit zijn voegen van zeggingskracht. Vakgenoten Black Kids en Ting Tings zijn inmiddels al te horen op de Nederlandse radio. Het wordt spannend of de levensgevaarlijke Blood Red Shoes binnenkort ook gedraaid gaan worden.

Wie even verder kijkt ziet een schattig meisje en jongetje die hun teen angst van zich af zingen. En het gekke is, ik kan me er nog net zo mee vereenzelvigen als toen ik in 1991 Smells like teen spirit van Nirvana voor het eerst hoorde.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.