Update 10 februari: Eerste single Undercover of Darkness van nieuw album The Strokes gratis te downloaden

Over twee maanden moet hij uitkomen, het nieuwe album van The Strokes. Sinds hun naamloze debuut in 2001 gelden ze als de vaandeldragers van de rockmuziek die een hele generatie muzikanten heeft beïnvloed. Er wordt halsreikend uitgekeken naar het vierde album van The Strokes. Zanger Julian Casablancas, speelt hier handig op in door af en toe informatie via zijn twitteraccount te lekken. Vannacht publiceerde hij een afbeelding dat volgens hem de nieuwe albumhoes gaat worden. Alleen Julian Casablancas weet of dit ook echt de nieuwe cover van het nieuwe The Strokes album gaat worden.

Cover nieuwe The Strokes album

Update 13 januari:

Vandaag publiceerde Strokes zanger Julian Casablancas de volgende albumcover. Dit wordt echt de hoes van het nieuwe The Strokes album, volgens Julian Casablancas dan. ;)

Dit wordt echt de hoes van het nieuwe The Strokes album ;)

Update 17 januari:

Vandaag is het officieel bevestigd na een ‘slip of the tongue’ van The Strokes bassist Nikolai Fraiture: 22 maart komt het vierde The Strokes album uit!!! Eerder liet de The Strokes bassist weten aan de BBC dat dit vierde album prima zou passen tussen Room On Fire en First Impressions Of Earth. Voor mij persoonlijk zeer goed nieuws omdat ik vind dat First Impressions Of Earth toch wat onderdoet in vergelijking tot de twee voorgaande albums. Het vierde album heeft nog steeds geen titel gekregen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het tien tracks bevatten.

En nog houdt de geruchtenstroom niet op, want Weezer’s Rivers Cuomo verspreidde onlangs onderstaande video waarin hij samen met The Strokes zanger Julian Casablancas te zien is. Zou dit betekenen dat Rivers Cuomo te horen is op het nieuwe The Strokes album?

http://www.youtube.com/v/8JvLOYa88V0?fs=1&hl=nl_NL

Update 19 januari: The Strokes heeft de titel van haar nieuwe album dat 22 maart verschijnt bekendgemaakt aan Rolling Stone: Angles. De eerste single wordt naar alle waarschijnlijkheid Undercover of Darkness. Volgens The Strokes gitarist Albert Hammond jr. is het een echt bandalbum geworden. Alle vijf leden van The Strokes hebben hoorbaar bijgedragen aan het songwriting proces. Andere songtitels zijn “Life Is Simple”, “Taken for a Fool”, “Call Me Back”, “Radio Minor Madness”, and “Machu Picchu”. Laatstgenoemde zou klinken als Jay-Z op een Rolling Stones track.

Het is de bedoeling dat er ook snel weer een opvolger van Angles wordt uitgebracht.

Update 25 januari: Goed nieuws! Angles, het nieuwe (vierde) album van The Strokes verschijnt een dag eerder in Nederland op 21 maart! De tracklisting is vandaag ook bekend geworden:

1. Machu Picchu
2. Under Cover of Darkness
3. Two Kinds Of Happiness
4. You’re So Right
5. Taken For A Fool
6. Games
7. Call Me Back
8. Gratisfaction
9. Metabolism
10. Life Is Simple In The Moonlight

Eerste single Under Cover Of Darkness wordt in februari uitgebracht. Wat betreft de tracklisting van Angles, ben je ook zo benieuwd waar Gratisfaction over zal gaan? Misschien over de kick die de gratis dingen in het leven geven?

Of Rivers Cuomo nu wel of niet te horen is op het nieuwe album van The Strokes en hoe het artwork er definitief uit komt te zien is helaas nog niets bekend. We houden je op de hoogte!

Update 10 februari: De eerste single Undercover of Darkness van het nieuwe The Strokes album Angles is gratis te downloaden vanaf hun website. Door de grote  belangstelling was de website van The Strokes enige tijd onbereikbaar. Ook kan de mail met de downloadlink wat langer op zich laten wachten omdat zoveel mensen de single willen hebben.

Update 30 april: Op eerste single Undercover of Darkness na bleek er weinig te genieten op het nieuwe The Strokes album Angles. Zelfs de bandleden delen deze mening. Het is allemaal te wijten aan het opnameproces. Het grootste deel van het album is opgenomen zonder zanger Julian Casablancas. Inmiddels zit de band alweer in de studio om de opvolger van Angles op te nemen. Want het enige wat The Strokes kan doen om de nare smaak van Angles weg te nemen is om heel snel met een nieuw album op de proppen te komen.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.