Albumpresentatie Giovanca vult de North Sea Jazz club met liefde

Daar sta ik dan in Amsterdam in een volle North Sea Jazz Club te wachten op de ster van de avond. De muziek die de DJ draait krijgt een steeds opzwepender karakter. De dresscode is Space had Giovanca aan me doorgegeven maar daar lijken maar weinig mensen zich aan te hebben gehouden. Ik val dan ook lichtelijk uit de toon. Her en der ontwaar ik al enkele BN’ers. Zo zie ik dat onder meer Maartje van Weegen aanwezig is bij de cd-presentatie van Giovanca haar nieuwe album Satellite Love in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Het geeft de avond een koninklijk tintje.

Het meisje met het klokkenspel

Giovanca, voor velen het meisje met het klokkenspel. Dat is wat de minuut van DWDD voor je kan doen. Ook de mensen die hiervoor komen worden niet teleurgesteld. Sowieso is het publiek vanavond fantastisch. Er wordt zelfs in de maat meegeklapt. Het klinkt fantastisch samen met de band van Giovanca die uit vijf mannen en twee vrouwen bestaat. Met zijn achten staan ze op het podium een feestje te geven. Soms funky, soms ook doen de ritmes Braziliaans aan. Meestal zijn de liedjes van het nieuwe Giovanca album Satellite Love echter ingetogen.

Als Ronald Snijders met zijn dwarsfluit het podium opkomt en Giovanca de hoogte in gaat met haar stem lijken de tijden van Rotary Connection (Minnie Riperton) te herleven. In oktober komt er een cd-box van Ronald Snijders uit, volgens Giovanca een levende legende. Echter betreft het geen carrièreoverzicht maar 20 nieuwe albums. Over productiviteit gesproken!

Mama Giovanca

Het moment is gekomen dat Giovanca haar nieuwe cd Satellite Love officieel overhandigd krijgt. Giovanca vertelt dat er heel wat discussie was in haar omgeving wie de officiële cd-overhandiger zou moeten worden. Mathijs van Nieuwkerk, Umberto Tan, zelfs nog beroemdere personen werden geopperd. Maar Giovanca wist allang wie ze moest vragen om haar nieuwe album Satellite Love te overhandigen. De belangrijkste persoon in haar leven: mama Giovanca.

Het wordt langzaamaan tijd voor de toegift. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In een club zonder backstage is het toch vrij lastig voor een band om het podium te verlaten. Dus wordt besloten om dan maar te blijven staan terwijl het publiek luidkeels “We Want More” roept.

“Live the life,” roept Giovanca ons toe,”Voor je het weet kan het voorbij zijn.” Hierbij denkend aan haar Satellite Love, haar vader die van boven over haar waakt. “En geef wie je dierbaar is van tijd tot tijd echte liefde.” Geen Facebook like dus, maar een kus of een knuffel. Liefde vult de North Sea Jazz Club terwijl Giovanca het laatste nummer inzet.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.