Alicia Keys vereerd met Amnesty International award

Alicia Keys is beloond met de hoogste award van Amnesty, de Amnesty International’s Ambassador of Conscience Award for 2017. Een award die wordt uitgereikt aan mensen en groepen die uitzonderlijk moedig zijn geweest in de strijd tegen ongelijkheid en anderen hebben geïnspireerd in hun strijd voor de mensenrechten. Een award die zoveel meer waard is dan een Grammy.

To receive the Ambassador of Conscience award from Amnesty International is a huge honour.

Especially as an activist, as a woman, here in this world, who is driven to recognise the injustice in the world and recognise the unfairness the inequality, the things that have to change, the ways that we as everyday people, all of us, have a part to play in that.

It is one of the most proud moments of my life.

Alicia Keys wordt met de award onder meer beloond voor haar support aan de stichting Keep a Child Alive (KCA) die met HIV besmette kinderen en families in Afrika en India ondersteunt en de ziekte bestrijdt.

In 2014 was Alicia Keys betrokken bij de We Are Here Movement waarmee jongeren gestimuleerd werden zich te mobiliseren om hun stem te laten horen tegen wapengeweld.

Op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis maakte de zangeres de korte film ‘Let Me In’ dat het verhaal vertelt van Amerikaanse familie dat genoodzaakt ziet te vluchten naar de grens tussen de VS en Mexico. 

In de film was een belangrijke rol weggelegd voor haar song ‘Hallelujah’. Een mooie manier om haar maatschappelijke betrokkenheid terug te laten komen in haar muziek.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.