Bacon Fat Louis Live EP

Bacon Fat Louis predikt de blues op nieuwe live EP

Nieuws van één van mijn favoriete bandjes! Bacon Fat Louis heeft namelijk een nieuw album in de maak. “The Glorious Gospel & Blues of Henry Sloan” is een conceptalbum dat eind dit jaar uitkomt. Als opwarmertje is er nu alvast de live EP “Bacon Fat Louis Live!” dat is opgenomen in Dalfsen.

Het titelloze debuutalbum dat eind 2013 uitkwam stelde Bacon Fat Louis in staat om veel live op te treden. We horen dan ook een ervaren band aan het werk op de EP “Bacon Fat Louis Live!” en nog belangrijker een enthousiast publiek!

Geloof in de Blues

Opener ‘Shake Em on Down’ rockt als een malle. Op ‘Stagguh Lee’ schakelt Bacon Fat Louis een tandje lager en laat hun groovende kant horen. ‘Never Enough’ laat horen dat de krachtige vocalen van Bacon Fat Louis ook live overeind blijven. Op ‘Book of Bo 2:6-9’ predikt Bacon Fat Louis haar geloof in de Blues. Een introductie tot de uitsmijter ‘I Do Believe’.

De EP “Bacon Fat Louis Live!” is daarmee een mooie dwarsdoorsnede van het huidige repertoire van de band en laat horen dat ze al niet meer weg te denken zijn uit het live circuit.

Artwork: Pieter Zandvliet

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.