Baskerville kiest voor samenwerkingen op nieuw album Strongroom

Het nieuwe album van Baskerville, “Strongroom” is uit! Beluister “Strongroom” via onderstaande Spotify playlist. Het Haarlemse producersduo Baskerville maakte in 2010 naam door toe te treden tot een toen nog bijzonder select gezelschap. Namelijk het groepje Nederlandse acts dat op het Hongaarse festival Sziget heeft opgetreden. Optreden voor 382.000 bezoekers is vast iets om nooit meer te vergeten.

//
//

2010 was voor Baskerville ook het jaar van single Devil’s Town met Bart van Liemt (The Sheer) dat op aardig wat airplay van 3FM kon rekenen. Op het nieuwe album van Baskerville, “Strongroom”, dat 4 oktober uitkomt zullen ook weer een aantal samenwerkingen staan. Zo wordt op single ‘Fruitfly’ samengewerkt met Ten (Gotcha!). Duidelijk geïnspireerd door Odd Future, maar wat een fijne track!

2 september ging op 3FM de track Gun For Hire in première met daarop de vocalen van niemand minder dan Blaudzun. Johannes Sigmond (Blaudzun) kwam voor het nummer Gun For Fire met een tekst over een bankoverval. “Het gaat niet over een bepaalde bankroof, maar meer over het dilemma van de rover,” laat Baskerville 3voor12 weten. Het maakt ons wel heel nieuwsgierig met wat voor dilemma een bankrover kan zitten.

Op het nieuwe album Strongroom van Baskerville staan verder samenwerkingen met Mathias Janmaat (Bombay Show Pig), Torre Florim (De Staat) en Tessa Douwstra (Orlando). Meer informatie over het nieuwe Baskerville album Strongroom geeft de band zelf in onderstaande documentaire.

Op 18 oktober kun je Baskerville live zien tijdens Amsterdam Dance Event in de Sugar Factory.

1 gedachte over “Baskerville kiest voor samenwerkingen op nieuw album Strongroom”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.