E1 Ten-The Lovefunk

E1 Ten-The Lovefunk

GOTCHA!, George Clinton en P-Funk fans verenigt u. Rockattack Ten, de frontman van eerstgenoemde band heeft namelijk een nieuwe soloplaat uitgebracht als E1 Ten.

George Clinton en het DNA van Postmen

“THE LOVEFUNK” is tot stand gekomen met medewerking van Laurens Kagenaar en Michael ‘Shyrock’ Parkinson (Postmen). Ook zijn er gastbijdragen van Lige Curry, Brainpower en George Clinton! En daarnaast zijn natuurlijk ook de andere bandleden van GOTCHA! van de partij.

E1 Ten onmiddellijk vertrouwd

Misschien dat het daarom allemaal zo vertrouwd klinkt. Dat werkt goed in de voor het grootste deel sterke nummers. E1 Ten moet er echter wel voor waken niet te veel op zijn ervaring te leunen. Dan loert voorspelbaarheid namelijk om de hoek.

Op ‘City Awakes’ roepen de akoestische elementen de aandacht. ‘Talk To Me’ is vervolgens bijzonder opzwepend en ligt vooral in het straatje van Chuck D., een andere grootheid.

She’s Gone

‘She’s Gone’ laat het belang van een goede melodie horen. Anno 2019 worden ze gelukkig nog steeds geschreven. Titelnummer ‘The Lovefunk’ is een onvervalste ballad mét George Clinton. En op ‘Love You / Leave You’ doet de blues haar intrede.

Rockimpulsen van Jimi Hazel (24-7 Spyz) én Brainpower doen ‘C.C.T.V’ opleven. Op ‘Higher Love’ doet het Santana-achtige gitaarspel dat.

Uitstekend funkalbum

Nieuwe wegen worden er niet bewandeld. Maar wie zich weer eens wil laten onderdompelen door een uitstekend funkalbum heeft aan “THE LOVEFUNK” een hele goede.

Beluister het album “THE LOVEFUNK”  op Spotify.

2 gedachten over “E1 Ten-The Lovefunk”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.