Bat For Lashes: nieuw album The Bride

Met songtitels als ‘In God’s House’ en ‘I Do’ lijkt de thematiek van het nieuwe album “The Bride” van Bat for Lashes vrij duidelijk. Maar het blijkt toch iets anders te liggen. We hebben het hier tenslotte niet over Ron Brandsteder. Het nieuwe album “The Bride” van Bat for Lashes” gaat over een vrouw wiens verloofde is omgekomen bij een autoongeluk op weg naar de kerk voor hun huwelijk. De bruid besluit alleen toch op hun reeds geboekte huwelijksreis te gaan. Liefde, verlies, rouw en het vieren van het leven wisselen elkaar af op het album “The Bride”. Het album “The Bride” is geïnspireerd op de korte film “I Do” die Bat For Lashes heeft geregisseerd en voor het eerst in april te zien zal zijn op het Tribeca Film Festival in New York.

Bijzondere concertlokaties

Er zijn een aantal data gepland in Engeland en de VS waar Bat For Lashes het album “The Bride” live zal vertolken. De locatie is elke keer  een kerk en het publiek wordt gevraagd zich te kleden alsof ze naar een bruiloft gaan. Of Bat For Lashes deze concerten ook in Nederland gaat geven is nog niet bekend. Nu hebben we met Paradiso natuurlijk wel een uitermate geschikte locatie hiervoor. Onderstaand in ieder geval al de data in Engeland mocht je hiernaartoe af willen reizen.

13-5 Manchester, England – Manchester Cathedral
14-5 Brighton, England – St. Georges
16-5 London, England – Union Chapel

Het nieuwe album “The Bride” van Bat for Lashes is de opvolger van “The Haunted Man” (2012) en verschijnt 1 juli. Het album is door Bat For Lashes zelf geproduceerd, in samenwerking met Dan Carey, Head, Simone Felice en Ben Christophers.

Beluister onderstaand de reeds uitgekomen nummers en het eerste hoofdstuk van de tekst die bijgesloten zit bij het album. Saillant detail is overigens dat Natasha Khan (Bat For Lashes) in 2013 samen met de band TOY, onder de naam Sexwitch al een nummer uitbracht met de titel The Bride. Een cover van de Iraanse zanger Amir Rassaei.

Bat For Lashes tekst

 

Tracklisting

01 I Do
02 Joe’s Dream (Don’t Say Goodbye)
03 In God’s House
04 Honeymooning Alone
05 Sunday Love
06 Never Forgive the Angels
07 Close Encounters
08 Widow’s Peak
09 Land’s End
10 If I Knew
11 I Will Love Again

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.