Black Oak: het beste uit I Am Oak en The Black Atlantic verenigd

Spotify heeft 1.500 verschillende muziekgenres geïdentificeerd. En dat is maar goed ook. Want als je het een psycholoog zou vragen denk ik dat er ook 1.500 verschillende gemoedstoestanden zijn. Voor elke situatie ligt er wel een ander nummer voor het grijpen. Als ik rust in mijn hoofd wil grijp ik verdacht vaak naar I Am Oak en The Black Atlantic. Dat ik er nog nooit bij nagedacht heb hoe het zou klinken als deze twee eens samen met elkaar muziek zouden maken is eigenlijk best onbegrijpelijk. Gelukkig maar dat Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Thijs Kuijken (I am Oak) dat wel hebben gedaan. Over een bandnaam hoefde niet lang te worden nagedacht. The Black Atlantic en I Am Oak werd Black Oak.

Debuutalbum Equinox

13 mei verschijnt hun debuutalbum “Equinox”. 20 maart of 22 september zou logischer zijn geweest want op die dagen zou de zon loodrecht boven de evenaar staan. (Voor wie de logica van deze zin niet begrijpt, Google is je vriend.) Maar de meeste tijdloze albums zijn ook gespeend van alle vorm van logica, dus.

Het is nu al mogelijk om het debuutalbum “Equinox” van Black Oak te reserveren in ruil voor vier liedjes die je dan direct kunt downloaden. Deze liedjes ‘The Grain’, ‘Gallop’, ‘Yoke’ en ‘Hylpen’ kun je nu al beluisteren. Mysterieuze titels en even mysterieuze teksten. Maar als je weet dat Stonehenge zo is gebouwd dat de Equinox zijn licht op haar kan schijnen is dat alleen maar logisch.

Black Oak gaat ook touren. Net zoals we al eens schreven dat Nederland te klein is voor The Black Atlantic lijkt dit ook bij Black Oak het geval.

13.04.2016 – DE – Cologne @ St. Michaelskirche w/ Hello Piedpiper
14.04.2016 – DE – Hamburg @ Mojo Jazz Club
15.04.2016 – DE – Berlin @ Lidolino
16.04.2016 – DE – Leipzig @Phillipuskirche
17.04.2016 – DE – Münster @ Pension Schmidt
18.05.2016 – NL – Middelburg @ Kloveniersdoelen
13.05.2016 – NL – Leeuwarden @Asteriks
15.05.2016 – DE – Zell am Mosel @ Oben Air

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.