Nieuw album van Clap Your Hands Say Yeah afsluiting van een zeer donkere periode

Nog een paar weken en dan komt het nieuwe Clap Your Hands Say Yeah album “The Tourist” uit. 24 februari om precies te zijn. Een band effort kunnen we het niet echt meer noemen. In 2012 verlieten Robbie Guertin en De gebroeders Sargent de band en in 2014 vertrok Sean Greenhalgh ook, waardoor Alec Ounsworth als enige bandlid overbleef. een gelukkige bijkomstigheid is dat hij 99% van de Clap Your Hands Say Yeah nummers schreef.

Wel lijkt Matt Wong, die al enige jaren tijdens de tournees als bassist meeging, officieel tot de band te zijn toegetreden.

Geen haastklus

Voor het album “The Tourist” is goed de tijd genomen. De tien tracks werden namelijk in een week tijd opgenomen in Dr. Dog’s studio in Philadelphia. Engineer van het album is Nick Krill van The Spinto Band en de songs zijn gemixt door Dave Fridmann, die deze klus ook al bij twee eerdere albums klaarde.

Naar verluidt zijn er duidelijke invloeden van Tom Waits, Nick Cave en Paul Simon op het album te horen. Op keyboard gefocuste songs worden afgewisseld met een folk-achtige benadering.

I wanted to experiment with packing lyrics. On this album, the lyrics and vocal melody effectively carry the songs, maybe more than anything else. Elvis Costello does this really well on his song ‘Beyond Belief,’ as does Paul Simon on his solo albums.

Een donkere periode

Naar eigen zeggen ging één van de donkerste periodes uit Alec Ounsworth zijn leven aan het album vooraf. Er zijn reeds drie singles uitgebracht die met deze wetenschap overigens opvallend licht klinken.

The Tourist Tracklist

01. The Pilot
02. A Chance To Cure
03. Down (is Where I Want To Be)
04. Unfolding Above Celibate Moon (Los Angeles Nursery Rhyme)
05. Better Off
06. Fireproof
07. The Vanity Of Trying
08. Loose Ends
09. Ambulance Chaser
10. Visiting Hours

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.