Ducks Unlimited op de Britse toer op single Get Bleak

Ben je onlangs nog naar concerten van Rolling Blackouts Coastal Fever, The Goon Sax of Weyes Blood geweest? Dan heb je misschien ook kennis gemaakt met het Canadese Ducks Unlimited. Hun nieuwe single ‘Get Bleak’ is nu uit. Op het nummer is ook een bijdrage van Laura Hermiston van de eveneens Canadese band Twist te horen.

Alle Canadese roots ten spijt moet ik toch vooral aan de Britse new wave bands uit de 80s denken als ik de single beluister. En ook de intrigerende video heeft een Engelse inslag. De tekst is behoorlijk tongue-in-cheek: verhuizen naar een andere stad is dé oplossing om je problemen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

“It’s hard to move to a new place and you’re still going to be you when you get there with the same issues and hang-ups, plus you’re going to miss the people who care about you and they’re going to miss you.”

Ducks Unlimited staat aan de vooravond aan een tour met Sacred Paws. Dus mocht je daar binnenkort heengaan dan weet je dat ook het voorprogramma zeer de moeite waard is.

1 gedachte over “Ducks Unlimited op de Britse toer op single Get Bleak”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.