Future Islands: nieuw album The Far Field bevat duet met Debbie Harry (Blondie)

Future Islands heeft haar nieuwe album af. “The Far Field” komt 7 april uit bij 4AD. De opvolger van “Singles” uit 2014 is geproduceerd door John Congleton, eerder verantwoordelijk voor St. Vincent en Explosions In The Sky.

Congleton verblijdde de wereld dit jaar met een nieuw, verrassend geluid voor Nelly Furtado. Eerst single ‘Ran’ van Future Islands laat vooralsnog niets nieuws onder de zon horen, maar dat is in het geval van deze band helemaal niet erg. De Sunset Sound van Los Angeles, waar het album is opgenomen, klinkt er in door. Laat de lente maar komen.

“The Far Field” is het eerste album met drummer Michael Lowry. Op het album staat één duet, ‘Shadows’, met zangeres Debbie Harry. (Blondie). Aan bovenstaande videoplayer zullen we alle nummers toevoegen die voorafgaand aan de release nog uitkomen.

Een concerttour met de nieuwe plaat is in de maak. Want Future Islands is natuurlijk met name live onnavolgbaar.

Update 11 februari

Future Islands heeft weer een fantastisch optreden gegeven op de Amerikaanse televisie. Wat is het ook een geweldige band. Bekijk hier de live uitvoering van ‘Ran’. Gegarandeerd kippevel over je hele lichaam.

Update 24 maart

Future Islands heeft een tweede nummer uitgebracht van hun nieuwe LP.

De lyric video van ‘Cave’ bevat een vertaling voor doven door Jonathan Lamberton. Hij is ook de vertaler van de Newyorkse burgemeester de Blasio en kent eenzelfde expressievermogen als Sam Herring, de zanger van Future Islands. Een excellente keuze

Tracklist “The Far Field”

Aladdin
Time On Her Side
Ran
Beauty Of The Road
Cave
Through The Roses
North Star
Ancient Water
Candles
Day Glow Fire
Shadows (ft. Debbie Harry)
Black Rose

2 gedachten over “Future Islands: nieuw album The Far Field bevat duet met Debbie Harry (Blondie)”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.