Granfalloon gaat voor een origineel geluid

Granfalloon is het muzikale project van Richard Lomax uit Manchester. Tot aan het verschijnen van het debuutalbum “Down There For Dancing” wordt er elke maand een track uitgebracht.

Deze maand is het de beurt aan het nummer ‘Windmills’. En we zouden in de internationale blogosphere natuurlijk niet meer serieus worden genomen als Nederlandse website als we niet even iets zouden schrijven over een nummer dat over molens gaat. Maar zoals Jose Feliciano zong kan dat natuurlijk ook over de ‘Windmills Of Your Mind’ gaan.

Het is echter niet eens zozeer de tekst als wel de muziek die ons ervan overtuigd heeft dat ook Nederland in de ban van Granfalloon moet geraken. Het gebruik van ongebruikelijke instrumenten als een Omnichord, samen met een dosis elektronica en akoestische instrumenten, zorgt voor een origineel geluid.

Een optreden van drie minuten?

Afgelopen zaterdag presenteerde Granfalloon haar single in het Three Minute Theatre in Manchester. Mochten ze besluiten deze kant op te komen, dan hopen we toch op een iets langer optreden.

Onderstaand kun je de nummers beluisteren die Granfalloon al heeft uitgebracht. En…’Windmills’ is deze week gratis te downloaden. Dat hoef je tegen een Nederlander geen twee keer te zeggen.

<a href=”http://granfalloonmusic.bandcamp.com/album/down-there-for-dancing”>Down There For Dancing by Granfalloon</a>

Update 19 april

Granfalloon brengt aanstaande vrijdag weer een nieuwe single uit. Gedurende een week kun je ‘Look Who’s Sorry Now’ gratis downloaden. Een nummer over vriendschappen die als familie aanvoelen. Je kunt het nummer bovenstaand in de player beluisteren.

Update 29 mei

Een nieuwe maand, dat betekent weer een nieuwe Granfalloon single. Sinds afgelopen vrijdag is ‘Welness‘ te beluisteren en gratis te downloaden. Over de periode dat Richard Lomax aan bed gebonden was. Het artwork is geinspireerd op een rontgenfoto van hem.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.