Janelle Monáe: superheldin die opkomt tegen pesters

Het aankomende WK werkt als een magneet voor bedrijven waarbij vooral de combinatie met muziek wordt gezocht. Dat artiesten dergelijke samenwerkingen ook wel zien zitten blijkt wel uit het feit dat Pepsi het niet bij een liedje houdt maar een compleet WK album uitbrengt. Gerenommeerde artiesten als Santigold, Kelly Rowland, Timbaland verlenen hun medewerking aan het project.De eerste single die voor het WK wordt uitgebracht is een cover van ‘Heroes’, origineel van David Bowie, uitgevoerd door Janelle Monáe. In de begeleidende video zien we hoe Janelle Monáe een aantal kinderen die op school gepest worden meer zelfvertrouwen geeft door middel van een stripverhaal. Janelle Monáe was muzikaal al verwant met Secret Rendezvous maar nu dus ook thematisch. Mooi ook dat Pepsi op deze manier haar maatschappelijke betrokkenheid toont en pesten wederom onder de aandacht brengt.

Update 9 juni: Santigold-Kicking Down Doors

De track ‘Kicking Down Doors’ van Santigold is van een heel andere orde. Wel horen we weer iets terug van de oude Santigold op deze track en dat is erg goed nieuws. Door te klikken op de track in onderstaande  tracklisting kun je het nummer ‘Kicking Down Doors’ van Santigold beluisteren.

Update 12 juni: Kelly Rowland-The Game

Vandaag is de door Spike Lee geregisseerde video voor ‘The Game’ van Kelly Rowland online gezet. Het nummer ‘The Game’ van Kelly Rowland klinkt als een anthem. (‘I have a dream’) De video voor ‘The Game’ van Kelly Rowland ademt liefde uit voor voetbal en het WK 2014 in het bijzonder.

Tracklisting Pepsi WK 2014

Janelle Monae – Heroes (filmtrack van Young Astronauts)
Don Omar – Pura Vida (filmtrack van Jessy Terrero)
Rita Ora – I Will Never Let You Down (Switch Remix) (filmtrack van Diego Luna)
R3hab feat. Eva Simons – Unstoppable (filmtrack van Idris Elba)
Jetta – Crescendo
Kelly Rowland – The Game (filmtrack van Spike Lee)
Santigold – Kick Down Doors (filmtrack van Andy Morahan)
Timbaland met Rachel Assil – Whoever We Are (filmtrack van The Kolton Brothers)
Pearls Negras – Guerreira (filmtrack van Cine Favela)
Jolin Tsai Yl-ling – Now is the Time (filmtrack van Cai Yiqi)
Hassan el Shafei – Ahlam Men Gedial

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.