David Bowie-Sue (Or In A Season Of Crime)

David Bowie waagt zich met nieuwe single ‘Sue (Or In A Season Of Crime)’ aan Jazz

Het is de week van nagekomen beloftes. Na de aangekondigde terugkeer van Laura Palmer houdt ook David Bowie zich aan zijn woord. Na het uitkomen van het album “The Next Day” beloofde David Bowie snel weer met nieuwe muziek te komen. Dat is de single ‘Sue (Or In A Season Of Crime)’ van David Bowie geworden waarvan BBC Radio 6 vanmorgen de premiere had.

‘Sue (Or In A Season Of Crime)’ zal op 18 november te verschijnen compilatie album “Nothing Has Changed” komen te staan, een overzicht van David Bowie’s gehele, al vijftig jaar voortdurende, carrière. De 7 minuten durende single ‘Sue (Or In A Season Of Crime)’ van David Bowie is afgelopen zomer in New York opgenomen met het Maria Schneider Orchestra. Het is een van de eerste keren dat David Bowie zich aan het jazz genre waagt.

Op Record Store Day’s Black Friday (28 november) zal David Bowie een gelimiteerde 10-inch uitbrengen met daarop het nieuwe nummer ‘Sue (Or In A Season Of Crime)’. Ook de B-kant bevat een nieuw nummer: ‘Tis A Pity She’s A Whore’. We werden erop gewezen dat dit nummer helaas niet op het compilatie album “Nothing Has Changed” van David Bowie zal staan.

Volgens David Bowie bevat het nummer ‘ ‘Tis a Pity She Was a Whore’ de schokkende rauwheid van de Eerste Wereldoorlog en is de titel afkomstig van een toneelstuk van John Ford uit de 17e eeuw.

If Vorticists wrote Rock Music it might have sounded like this” (David Bowie)

De Vorticists was een Brits avantgardistisch kunstcollectief dat in 1914 in Londen ontstond en zich ten doel stelde om kunst te creeren waarmee uiting werd gegeven aan ‘de dynamiek van de moderne wereld’. De enige expositie van de Vorticists vond in 1915 in Londen plaats.

De kunststroming wordt gezien als het Britse equivalent van het Futurisme, waar oprichter Lewis zich overigens publiekelijk altijd op onvriendelijke wijze tegen heeft afgezet. De start van de Eerste Wereldoorlog betekende het einde van de Vorticists. In 1920 probeerde Lewis de beweging nog wel kort nieuw leven in te blazen.

David Bowie-Sue (Or In A Season Of Crime)

1 gedachte over “David Bowie waagt zich met nieuwe single ‘Sue (Or In A Season Of Crime)’ aan Jazz”

  1. Zoals ik op t lees op Internet: Tis a Pity She Was a Whore zal niet te vinden zijn op de boxcompilatie Nothing Has Changed. Alleen als B-kant op de single die op Record Store Day uitkomt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.