De belangrijkste New Music Friday van 12 januari 2018

Na een aantal rustige weken lijkt het fenomeen New Music Friday in 2018 weer een vervolg te krijgen. De release waar de meeste aandacht voor is, is het solodebuut van Camila Cabello. ‘Havana’ was natuurlijk een schot in de roos.

Het album lijkt te beginnen met een statement. ‘Never Be The Same’ gaat over een breuk, misschien onbewust ook over Fifth Harmony. Ook het nummer ‘Something’s Gotta Give’ kent een zelfde thematiek. Een tweede ‘Havana’ lijkt er niet op het album te staan. Al wordt met ‘She Loves Control’ wel een poging ondernomen.

Met name als Camila Cabello de hogere regionen van haar stem opzoekt speelt de vraag op of ze er wel verstandig aan heeft gedaan Fifth Harmony te verlaten. It’s all about the money.

Rock

Rockliefhebbers worden deze New Music Friday op hun wenken bediend met het album “Songs of Praise” van Shame. Een hardere versie van The Automatic, voor wie hen nog kent. Joy Division baslijntjes, hardcore invloeden, een ietwat boze praatrappende vocalist én een zanger. Hier komen we de vrijdag wel mee door.

Ook de Black Rebel Motorcycle Club laat van zich horen met het album “Wrong Creatures”. Nieuwe zieltjes zullen ze er niet mee winnen. Maar de fans zullen tevreden zijn.

Album van de week is zonder twijfel het debuutalbum “Tales From The Backseat” van The Academic. Vier jonge honden die Rockmuziek nieuw leven inblazen met deze collectie van tien pakkende songs.

Anderson East

“Encore” is het derde album van Anderson East. Het is niet te hopen dat het ook echt een encore is. Anderson East is namelijk in topvorm. Met een stem die soms aan Ryan Adams doet denken scheert hij langs de genres als Soul, Jazz en Blues rechtstreeks naar je hart.

Case Mayfield

Case Mayfield is ook terug van weggeweest. Emotioneel als altijd maar misschien niet meer zo spraakmakend. De “Egomaniac” is tot zinnen gekomen.

RBDjan

De Nederlandse rapper RBDjan heeft zijn album “King” uitgebracht. Het niveau van zijn features haalt hij geen enkele keer. Dus misschien is een rol als producer toch meer iets voor hem.

AASS

AASS is een betrekkelijk nieuw duo bestaande uit Arthur Adam en Stefan Schneider. Muziek volgens een Jazzformat met veel ruimte voor improvisatie. Maar geen zorgen, ze klinken alsof The xx, Radiohead en Jeff Buckley samen de studio in zijn gedoken. De recensie van het album “A soundtrack for new memories” kun je door het klikken op de link lezen.

Rosemary & Garlic

Het debuutalbum van Rosemary & Garlic bevat prachtige folk zoals je hier al kon lezen. Volgende week staan ze op Eurosonic Noorderslag.

Wie echt alles van ze wil weten kan terecht op hun artiestenpagina.

Recensies van het vandaag ook uitgekomen album “Twinkle, Twinkle” van Johnny Dowd kun je hier lezen

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.