Rosemary & Garlic-Rosemary & Garlic

Door het streaming succes van Rosemary & Garlic op Spotify is er geen sprake van een ingetogen release zoals zou passen bij hun muziek. De hele wereld zit te wachten op dit album en telt de dagen af naar de releasedag. Ik kan jullie geruststellen. Het titelloze album is alles wat je van Rosemary & Garlic verwacht en meer.

Sinds EP “The Kingfisher” (2015) is de band qua songwriting enorm gegroeid. Een goed voorbeeld hiervan is ‘Wintering’ waarop de spanningsboog de voltallige speellengte van vijf minuten wordt vastgehouden. Ook zit er een mooie opbouw in de nummers.

De vier jaargetijden door Rosemary & Garlic

Het persbericht rept van de vier jaargetijden die terug te horen zijn in de nummers. Dat kan ik beamen. Rosemary & Garlic volgt hierbij echter niet het kalenderjaar.

Openingsnummer ‘Birds’ opent met een prachtig intro van anderhalve minuut dat de lente ademt. Echter zingt Anne van den Hoogen over de “Calm of the storm”. Dat lijkt toch over iets meer te gaan dan een lentebriesje dat is gaan liggen.

Een nieuw leven

‘I’m Here’ herbergt de belofte van (een) nieuw leven in zich. Op ‘Take This Hand’ lijken de eerste stapjes in dit nieuwe leven te worden genomen. Hierop horen we ook Dolf Smolenaers op de achtergrond.

Blijdschap wordt afgewisseld met verdriet. Zoals in het weemoedige ‘Blue Boy’. Gevoelens van eenzaamheid krijgen een plek op ‘The Tempest’ en geven het album diepgang.

De aarde staat even stil

‘Fireflies’ is het meest uptempo nummer met ook een grotere rol voor de drums waarmee een innerlijke strijd voelbaar wordt gemaakt. Op ‘Shine’ wordt een breder muzikaal palet ingezet. Het zet naar je gevoel de aarde even stil. Alsof er een groot verlies moet worden verwerkt. Maar ondanks dat is het een nummer vol hoop. Net alsof het afsluitende ‘Dreamer’.

Met dit eerste album heeft Rosemary & Garlic dat wat bijna onmogelijk leek gerealiseerd: de torenhoge verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen.

Het debuutalbum van Rosemary & Garlic is vanaf 12 januari op Spotify te beluisteren.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.