Nieuw album Bertolf

Nieuw album Bertolf heet Bertolf en komt 23 maart uit

Bertolf heeft zijn nieuwe album af. Het is een breuk met zijn verleden. Bertolf concentreert zich op het nieuwe album namelijk niet meer op potentiële hits, maar op het schrijven van klassiekers. Zoals bijvoorbeeld een nieuwe Bridge Over Troubled Water:

https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F40042076 06 Here I Am by Bertolf

Over het nummer Here I Am dat op zijn nieuwe album komt te staan zegt Bertolf:”Toen ik met Frans Hagenaars begon te praten over het samen maken van deze nieuwe plaat, was zijn grootste kritiek op mijn vorige platen: “Na afloop van het luisteren heb ik nog steeds geen idee wie jij bent”. Dat bracht me op het idee om heel letterlijk en autobiografisch en eerlijk over mezelf te schrijven. Zo van: dit ben ik, niet meer en niet minder, dit is waar ik vandaan kom, en dit is wat ik doe. Ik schreef deze song een dag nadat ik een documentaire over Bridge over Troubled Water van Simon & Garfunkel had gezien. Daarop staat het liedje The only living boy in New York dat ik prachtig vind. Daarin zit ook de zin “Here I Am”.

De titel
Ongetwijfeld heeft Bertolf zijn nieuwe album daarom ook “Bertolf” genoemd. Het nieuwe album van Bertolf zal 23 maart verschijnen. Nog een paar dagen geduld dus. Over de titel van het nieuwe album zegt Bertolf het volgende:”Mijn derde plaat heet ‘Bertolf’. Omdat dit de eerste plaat is waarop ik geen songs geschreven heb voor een ander, maar vanuit mezelf. Mezelf uitdrukken. Eerlijk zijn. Een groot deel van het verhaal van de plaat is de productie. Een andere benadering: niet meer alles zelf doen, spoortje voor spoortje, maar echt live inspelen met een band. Niet meer op zoek naar perfectie.”

‘‘’Bertolf’ moet de plaat worden die ik in mijn schommelstoel omhoog houd in het bejaardentehuis: ‘Dit was ‘m!’ Compromisloos. Een persoonlijke plaat. Ik zing over mezelf, verstop niks. Probeer me niet beter voor te doen dan ik ben. Door deze plaat leren mensen mij kennen. Ik wil laten zien en horen wie ik ben, waar ik voor sta.”

Wall
https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F39937443 04 Wall by Bertolf

Wall, dat ook op het nieuwe album van Bertolf zal komen te staan, is een liedje dat zichzelf schreef, woorden en muziek tegelijk. “Ik hoefde alleen maar op te schrijven wat ik zong,”aldus Bertolf. “De week ervoor had ik met Ilse DeLange in het Gelredome gespeeld. In november had ik een pedal steel gekocht, om eens te kijken wat ik daarmee kon. In januari kreeg ik een DM van Ilse op twitter: “Hoe ver ben je met de pedal steel. Ik vraag het niet zomaar: ik speel in maart in het Gelredome”. Daar had ik natuurlijk wel oren naar, en toen ben ik als een gek gaan studeren op dat ding. Na afloop van het concert was ik heel trots dat alles goed was gegaan. Ik mocht ook 2 liedjes zingen; al met al een behoorlijk spannende avond. Op de terugweg las ik dat een aantal Ilse-fans mijn zang helemaal niks vonden en hoeveel mensen bier waren gaan halen tijdens mijn liedjes. Toen raakte ik een beetje in de put. Ik was gefrustreerd dat ik het als muzikant naar mijn idee goed had gedaan, maar dat je toch zoveel shit over jezelf moet lezen. Waarom doe ik het nog? Moet ik niet stoppen? Mensen vinden het toch niet tof. Uit dat gevoel ‘ik stop ermee’ is dit liedje ontstaan.”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.