Anouk is een Wigger

Het is misschien nog wat te vroeg om uit de kast te komen, het is immers pas op 11 oktober Coming Out Day, maar Anouk doet het gewoon vandaag: ze is een wigger, een blanke die de Afro-Amerikaanse cultuur en muziek bewondert. Volgens sommigen een beladen woord maar niet voor Anouk:

We worden allemaal door elkaar geïnspireerd ongeacht huidskleur of geslacht.

‘Wigger’ staat niet op haar album Sad Singalong Songs dat pas mei dit jaar uitkwam. Het betreft hier de eerste single van een nieuw album waar Anouk momenteel druk mee is.

16, 18 en 20 oktober staat Anouk nog in het Gelredome ter promotie van Sad Singalong Songs. In haar hoofd is Anouk echter alweer bij een volgend project.

2013 is het jaar van de verrassingen bij Anouk. Na deelname aan het Eurovisie Songfestival (wie had dat ooit verwacht) is er nu dus weer een spiksplinternieuwe en maatschappijkritische single ‘Wigger’ van haar hand en een nieuw album in de maak! Giel Beelen (3FM) strikte Anouk vanochtend gelijk voor een live vertolking van haar nieuwe single ‘Wigger’ in de studio. Onderstaand kun je het gesprek dat Giel met Anouk had terughoren.

Over wanneer Anouk met haar nieuwe single ‘Wigger’ live te horen is op 3FM zullen we je op de hoogte houden.Update 15 september:

Gisteren was Anouk te gast in Opium TV bij de publieke omroep. Cornald Maas ontlokte weer een aantal memorabele uitspraken!

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Update 16 september:
Anouk was vanochtend op bezoek bij Evers Staat Op (Radio 538). Onderstaand kun je de liveversie van Wigger terugluisteren. Op het soundcloud account van Anouk kun je nog vier andere tracks beluisteren die ze vanochtend live deed bij Evers Staat Op. (Radio 538)

Update 19 september:
Bekijk hier de live uitvoering van Wigger door Anouk, vanmorgen bij Giel op 3FM.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.